Darkovičky - Slavkov 2:1

27.08.2017 17:00

Darkovičky - Slavkov 2:1 (2:1)

Sestava Slavkova: Machel – Pechník, Obludník, Klement, Marek (46´ Gloga) - Hruška, Hendrych, Král, Schneider – Pristaš (31´ Cahel, 58´ Nevlud), Dietrich

 

            Darkovičky se proti Slavkovu soustředily na brejky a hlavně těžily z chyb soupeře. Domácí naznačili své možnosti již ve 4. minutě. Kremzer našel na levém křídle rozběhnutého Turanského, který uviděl ve vápně Felgenträgera, ale gólman Machel vytáhl z rukávu vynikající zákrok. Při druhém rychlém kontru Darkoviček už při hostech svatí nestáli. Mezi Klementem a Markem došlo k nedorozumění, načež byl faulován v šestnáctce Ondič a Turanský se z penaltového puntíku nemýlil – 1:0. Domácí se pak zatáhli dozadu a před šestnáctkou vytvořili neprostupný defenzivní val. Slavkov sice kontroloval míč, jenže působil hodně jalovým dojmem. Darkovičky naopak prokázaly mnohem lepší efektivitu. Na časomíře zrovna naskočila 37. minuta, když si rychle vyměnili balon Strachota s Wickerem a Turanský zamířil přesně k tyči – 2:0. Vzápětí ještě nechal vyniknout Machela agilní Kremzer. Hosté nabrali svěží dech až pět minut před přestávkou. Schneider při standardce načechral centr na hlavu Dietricha a domácí brankář Varga poprvé kapituloval – 2:1.

            Ve druhém dějství se borci ze Slavkova hnali za vyrovnáním, jenže do stoprocentní šance se neprotlačili. Pokusy Dietricha anebo Cahla zrovna neoslnily, takže Vargu vystrašil až volej Nevluda, kdy míč prolétl těsně kolem tyče. A protože na opačné straně neuspěl střídající Moravec, zůstal výsledek neměnný.