Slavkov - Štáblovice 4:1

15.04.2017 16:00

Slavkov - Štáblovice 4:1 (3:1)

Sestava Slavkova: Ulrich - Kapitán - Muroň, Kvarčák, Marek - Pavelek (81´ Kovalčík), Schneider, Kubín, Najser (76´ Mičker) - Gavenda, Cahel (56´ Grigoriadis)

        Naši hráči od začátku vtrhli na soupeře. Hlavně posila z áčka Schneider v úvodu zásoboval domácí přesnými pasy. Najser, Pavelek ani Cahel však nezamířili přesně. Na druhé straně zazlobili taky hosté. Také oni však netrefili cílené zařízení. Radost domácích přišla ve 22´. Cahel po samostatné akci, si obhodil obránce a přesnou ranou k tyči nedal pozdějšímu muži zápasu v brance hostů šanci. 1:0. O dvě minuty později vedl Slavkov již o dva góly. Pavelek vysunul Gavendu, ten prudkým přízemním centrem našel Cahla a ten potvrdil skvělou jarní formu zakončením do šibenice 2:0. Ve 28´ Schneider vysunul Kubína jeho samostatný nájezd dokázal brankář vytlačit na břevno, dorážející Gavenda však již neměl problém skórovat. 3:0. O chvíli později však ve vlastní šestnáctce chyboval Kvarčák a hosté po přesné střele k tyči snížili. V 43´ po dlouhém autu Cahla postupoval sám na brankáře Gavenda, byl však zezadu sestřelen Dobrotkou. K údivu všech však rozhodčí vytáhl pouze žlutou kartu.

        Druhý poločas již probíhal vyrovnaněji, ale přesto si však Slavkov vytvořil více šancí. Nejprve po závaru zakončovali Cahel s Gavendou zuby si však vylámali na brankáři Kácalovi. Poté Kubín hlavičkoval s pěti metrů mimo a Gavenda po dalším rohu nad branku soupeře. Najser ze šestnáctky vyslal pouze slabou ránu a ta stejně jako střela Grigoriadise nemohla hostujícího brankáře překvapit. V 75´ se domácí dočkali Pavelek vybojoval míč pro Gavendu, ten si posadil hostujícího obránce na zadek a prudkou ranou z 11 metrů prostřelil brankáře. 4:1. V závěru měl ještě tutovku na noze střídající Kovalčík, z pěti metrů však z voleje trefil pouze rohový praporek. Slavkovské zasloužené vítězství to však ohrozit nemohlo.