Světlá Hora - Slavkov 1:0

27.05.2017 17:00

Světlá Hora - Slavkov 1:0 (0:0)

Sestava Slavkova:  Machel – Obludník, Klement, Marek, Gloga – Lazecký, Baláž (46´ Dietrich), Schneider (86´ Schneider), Nevlud – Grajciar, Cahel (68´ Kovalčík)

            O sedm lidí oslabený Slavkov předvedl ve Světlé Hoře parodii na fotbal. Hosté svého soupeře evidentně podcenili, když si od začátku nebyli schopni pořádně přihrát a navíc působili bezkrevným dojmem. Domácí to naopak vzali pěkně od podlahy. Kvůli jejich častým záludným faulům se hra strašně kouskovala, takže kromě dvou nepřesných pokusů Matějky ze Světlé Hory se v první půli nic nestalo.

            Slavkov naznačil své možnosti pouze na začátku druhého poločasu. Nejprve zahrozil rychlonohý Lazecký, aby vzápětí nebezpečně hlavičkoval Dietrich. Poté se ovšem hosté věnovali převážně hádkám se soupeřem nebo rozhodčím, takže úplně vypadli z role. Domácí bojující o záchranu se jednoduchým způsobem dostávali do vápna, když na sebe upozorňoval především Bocan. Klíčový moment celého utkání se zrodil v 70. minutě. Slavkovská defenziva si při bránění počínala velmi nedůrazně, což potrestal Matuška – 1:0. Závěr zápasu už se nesl pouze ve znamení ostrých zákroků Světlé Hory a následného oplácení, protože mladému rozhodčímu Dvořákovi se utkání úplně vymklo z rukou. Zatímco domácí oživili své naděje na udržení, namistrovaní hosté zklamali na celé čáře