Velké Heraltice - Slavkov 2:1

14.10.2017 15:00

Velké Heraltice - Slavkov 2:1 (0:0)

Sestava Slavkova: Machel – Pechník, Obludník, Klement, Hruška – Gloga (62´ Pristaš), Borunský, Král, Schneider – Marek (54´ Cahel), Dietrich

        Ve Velkých Heralticích proběhl zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. V první půli na trávníku dominovali hosté, kteří soupeře sevřeli v pořádně pevných kleštích. Borci ze Slavkova si v úvodní čtvrthodince vytvořili několik tutovek, jenže s jejich realizací byli hodně na štíru. Nejprve vlétl do šestnáctky Pechník a Borunský zblízka orazítkoval tyčku, následná rána Schneidera pak znamenala pouze roh. O chvíli později se Marek vyhnul ofsajdové pasti, ale Borunský zamířil kousek vedle. Poté agilní Borunský uháčkoval Čuntu, jeho dělovka však proletěla těsně nad břevnem. Velké nebezpečí znamenal i roh Glogy, po němž selhal Marek. Fotbalového pánaboha vzápětí urazil i Borunský, když zpackal nadějné přečíslení pět na dva a Schneider, jehož přízemní pokus zneškodnil brankář Šmajstrla. Domácí naopak vyprodukovali pouze jedinou střelu Miroslava Rolného, kterou zlikvidoval gólman Machel.

         Velké Heraltice tak probrala až přestávková bouře v kabině. Napřed ale schytaly hodně tvrdou facku. V 58. minutě se srazili hostující Obludník s Glogou, ale sudí chybně odpískal faul. Ke standardní situaci se postavil Schneider a nachystal na hruškách Šmajstrlu, který čekal centr – 0:1. Slavkov však paradoxně sundal nohu z plynu, což se mu vrátilo jako bumerang. Po mizerné rozehrávce Schneidera uvolnil Daniel Klein obloučkem Zemborskiho, jehož štiplavou střelu vyrazil Machel pouze k Tesařovi a ten vyrovnal na 1:1. Domácí ochotně převzali iniciativu. Příležitost Adama Rolného ještě zhatil Machel, ale v 78. minutě už Slavkovští klopili zrak. Po rohu Miroslava Rolného důrazný Jan Otipka přetlačil Dietricha, balon prošel mezi Machelem a u tyče stojícím Hruškou, což znamenalo průběžný stav 2:1. V samotném závěru ještě mohly Velké Heraltice své vedení pojistit, jenže Jan Otipka, Miroslav Rolný anebo Kocián netrefili cílené zařízení.