Vítkov - Slavkov 0:0

13.09.2017 09:57

Vítkov - Slavkov 0:0 (0:0)

Sestava Slavkova: Šupola – Pechník, Dietrich, Klement, Hruška - Gloga, Hendrych, Král, Schneider – Pristaš (60´ Borunský ), Lazecký

 

        Fotbalisté Vítkova se ani v pátém soutěžním kole nedočkali vítězství, když proti Slavkovu vydřeli alespoň bod. Hosté rozjeli festival neproměněných šancí hned ve 2. minutě. Hendrych vyslal do sólového úniku Lazeckého, který místo kličky vsadil na razanci a ztroskotal na gólmanovi Richterovi. Domácí následně opláceli podobnou mincí, když si Černoch po chybě Krále vylámal zuby na brankáři Šupolovi. Poté už hrozili výhradně borci ze Slavkova. Nejprve načasoval Klement pěkný pas na Schneidera, jenže hostující záložník selhal. Vzápětí načechral Pechník balon na Lazeckého, který měl ovšem značně zamlžená mířidla. Ve 31. minutě si Gloga hrudí zpracoval centr Dietricha, ale ani on neodčaroval kouzlo vítkovské svatyně. Stejně pak dopadl i dalekonosný projektil z dílny Dietricha.

        Hosté pálili slepými náboji i po přestávce. Spolehlivý Richter bezpečně lapil ránu Borunského, aby pak při trestňáku Schneidera děkoval dobře postavené tyčce. Štěstěna se od hostů odvrátila rovněž u rohu Schneidera, neboť Dietrich hlavičkoval do břevna. V 77. minutě fauloval Richter mimo šestnáctku, ale náladu si spravil téměř okamžitě, když bravurně vyškrábl přímák Schneidera ze šibenice. Domácí tak doklopýtali ke zlaté remíze.