Chlebičov - Slavkov 5:3

23.03.2019 15:00

Chlebičov - Slavkov 5:3 (1:2)

Sestava Slavkova: Košárek – Pechník (69´ Zeman), Obludník (54´ Borunský), Schneider, Gračanin - Hruška, Král Jan, Hendrych, Král Jonáš, Rohovský - Pekárek (85´ Quis)  

 

        Kdo v sobotním odpoledni navštívil zápas Chlebičova se Slavkovem, ten svého rozhodnutí určitě nelitoval. Zpočátku hrálo všechno do karet hostům. V 18. minutě zakroutil Jan Král roh na hlavu nikým nehlídaného Hendrycha a ten překonal gólmana Josefuse – 0:1. O necelou čtvrthodinku později se vydal na útočný výlet slavkovský stoper Obludník, kterého po parádní kolmici Jana Král sejmul Josefus a Schneider se z penaltového puntíku nemýlil – 0:2. Třetí hřebíček do domácí rakve mohl zatlouct Jonáš Král, jenže po centru Rohovského zamířil z výhodné pozice pouze do oblak. Chlebičov sice kontroloval balon, ale dlouho působil neškodným dojmem. Favorit přitáhl šrouby až těsně před přestávkou. Nejprve zazlobil nestárnoucí Metelka a poté pálil těsně vedle mladíček Moša. Gól do šatny ovšem zařídil až Korbel, když domácí rychle hodili aut, Radek utekl po levém křídle a Korbel zblízka napnul síť – 1:2.

        V 52. minutě už se začínalo od nuly. Pechník totiž po standardce Kužela neuhlídal ve vzduchu čahouna Majewskiho – 2:2. Po této vyrovnávací trefě a svalovém zranění Obludníka se bodové naděje Slavkova zhroutily jako domeček z karet. Hosté museli vzadu improvizovat, což mohl několikrát potrestat Korbel. Na opačné straně nabral rychlost střídající Borunský, ale svou akci nedotáhl ke gólové tečce. V 62. minutě se tedy přihlásili o slovo svěřenci trenéra Swiecha, když se po asistenci Metelky prosadil důrazný Korbel – 3:2. O pár vteřin později Matyášek přetlačil Gračanina a Hruška smolně kopl balon přímo do hlavy dotírajícího Korbela – 4:2. Slavkov se vrátil zpět do zápasu po přetaženém centru Pekárka a parádní ráně Rohovského do šibenice – 4:3. Za okamžik ovšem Metelka vybídl dloubákem ke skórování Radka a ten měl strašně moc prostoru k zakončení – 5:3. Chlebičovu pak nevzaly vítězství ani dvě červené karty, když nejprve Josefus zahrál rukou mimo vápno (hasil požár před Borunským) a následně Linda hloupě oplácel v souboji se Zemanem.

Tomáš Rubý, trenér Slavkova: „V prvním poločase jsme se dostali třikrát k brance soupeře a z toho jsme dali dva góly. Chlebičov nás sice mačkal, ale naše obrana pracovala výborně. Hodně mě mrzí gól do šatny, kterému se určitě dalo předejít. Ve druhé půli už jsem mančaft nepoznával. Byl to totální chaos bez jakékoliv mezihry. Byli jsme velmi nedůrazní, takže soupeř vyhrál naprosto zaslouženě.“