Slavkov - Darkovičky 3:1

01.04.2018 15:30

Slavkov - Darkovičky 3:1 (0:1)

Sestava Slavkova: Holuša – Pechník, Klement, Obludník, Hruška – Gloga, Hendrych, Dietrich (89´ Slavík), Schneider – Nevlud (46´ Král), Marek (82´ Rubý)

            Fotbalisté Slavkova jsou v domácím prostředí stále stoprocentní. V prvním poločase ovšem své fanoušky hodně zklamali, protože podali velmi bezkrevný výkon. Hostům nahrála do karet hned 8. minuta, kdy došlo k pěknému uvolnění Turanského, který překonal gólmana Holušu a vše ještě jistil dobíhající Bajger – 0:1. Svěřenci trenéra Onderky pak marně bušili do pevné defenzivy Darkoviček, takže kromě několika dalekonosných pokusů Dietricha nic nevymysleli.

            Chleba se lámal zkraje druhé půle, kdy mohli hosté utéct do dvougólového trháku. Kremzer výtečně uvolnil Jamnického, který si však vylámal zuby na pozorném Holušovi. Slavkovští přežili klinickou smrt a sami se vrhli do protiofenzivy. Vyrovnání viselo na vlásku při akci Krále s Dietrichem, ale nikým nehlídaný Marek v obrovské tutovce selhal. Domácí stále utahovali šrouby, což se jim vyplatilo v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve připravili na hraně faulu o balon Lindovského, přes Schneidera a Krále se dostal k míči Dietrich a z otočky nekompromisně napnul síť – 1:1. Slavkov byl najednou v pořádném laufu, takže Darkovičky se vlastně nedostaly za půlku. Zaslouženého obratu se domácí dočkali v 75. minutě. Po rohu Schneidera vystoupal Klement do vzduchu jako bájný Fénix a nechytatelnou hlavičkou upravil na 2:1. Vzápětí sice Král zpackal sólový nájezd, ale jeho kolaps hráči Slavkova okamžitě napravili. Kolmici Hrušky pustil Dietrich šikovně za sebe, ránu Schneidera ještě dokázal brankář Varga zlikvidovat, jenže dorážející Marek už si věděl rady – 3:1.