Slavkov - Dětmarovice 0:1 (0:0)

24.04.2013 16:00

První minuty kdovíjak pohledný fotbal nenabídly. Pod výkony obou celků se pravděpodobně podepsal i fakt, že část hřiště ve Slavkově byla podmáčená. „V tomto ročníku jsme se na domácím hřišti představili vůbec poprvé. V prvním poločase bylo šancí jako šafránu. Jako jediné ohrozily prostor třech tyčí hostující Dětmarovice. Jejich záložník se dostal k odraženému balonu a nebezpečně vystřelil. Brankář Machel musel nadvakrát krotit balon. Z tohoto a ani z žádného jiného mráčku však během prvních pětačtyřiceti minut nezapršelo.      

Ve druhé půli už měli fanoušci domácích z herního projevu svých borců podstatně větší radost. „Působili jsme daleko aktivnějším dojmem a postupně se nám dařilo dostávat i do šancí," uvedl René Klement. Paradoxně ovšem udeřilo na druhé straně. V šedesáté minutě hosté rozehrávali trestný kop a vyšel jim secvičený signál. Exekutor přímáku nevolil střelu, ale balon poslal přes zeď na nabíhajícího spoluhráče, který dával okamžitě pod sebe a Schimke se v zakončení nemýlil. 0:1. Nedlouho poté se Slavkov marně dožadoval penalty, kdy měl dětmarovický gólman faulovat v pokutovém území pronikajícího Kovalčíka, avšak píšťalka rozhodčího zůstala němá. Poslední velkou příležitost si vypracovali Bahr s Králem. Z jejich akce se ale gól neurodil, a tak se Slavkov dál krčí u dna tabulky.

Sestava Slavkova: Machel - Klement, Obludník, Kovalčík, Kubín - Bahr, Hruška, Borunský, Hanák, Dietrich, Rohovský, Král, Malček, Grajciar