Slavkov - Fulnek 2:3

07.10.2018 15:00

Slavkov - Fulnek 2:3 (0:1)

Sestava Slavkova: Holuša - Pechník, Rubý, Klement (86´ Dietrich), Gračanin  - Schneider (63´ Nevlud), Král, Borunský (63´ Hendrych), Hruška, Němčík (86´ Marek) - Rohovský 

            Fotbalisté Fulneku vstoupili do nedělního utkání ve velkém stylu. Domácí sice nejprve přežili nebezpečný roh soupeře, ale v 8. minutě už Slavkov kapituloval. Maléř se neohroženě vydal směrem k šestnáctce a ze dvaceti metrů vypálil nechytatelně k tyči – 0:1. Svěřenci trenéra Rubého se naštěstí poměrně brzy oklepali a začali permanentně zaměstnávat hostující defenzivu. Ve 28. minutě výborně zakombinovali Schneider s Králem, ale Němčík balon nepropasíroval do sítě. Vzápětí odcentroval Schneider na Rohovského, který hlavičkoval kousek nad břevno. Slavkov se tedy prosadil až krátce před přestávkou. Míč tentokrát putoval přes Borunského a Krále ke Gračaninovi, který svůj útočný výlet vyšperkoval vyrovnávacím zásahem – 1:1.

            Po přestávce však třímali dirigentskou taktovku borci z Fulneku. Paradoxně se ale vzadu dopouštěli hrubých chyb, jenže domácí Rohovský tyhle minely nepotrestal, neboť zazdil hned dva sólové nájezdy. Chleba se tak lámal v 74. minutě, kdy Martin Zagol hlavičkoval po rohu do víka – 1:2. O třetí gól hostů se zasloužil Špitalík, který při přímáku pěkně obstřelil zeď – 1:3. Domácí už stačili pouze kosmeticky korigovat nepříznivé skóre. Po dlouhém autu Krále se volný Hendrych trefil parádně do šibenice, což ovšem porážku Slavkova neodvrátilo – 2:3.