Slavkov - Kravaře 3:2

02.09.2018 16:30

Slavkov - Kravaře 3:2 (1:2)

Sestava Slavkova: Holuša - Malček, Dietrich, Klement, Hruška (55´ Cahel) – Němčík, Borunský, Král, Schneider (64´ Král, 92´ Zeman)  – Hendrych (87´ Rubý) , Rohovský (64´ Marek)     

            Zajímavý duel odstartoval příležitostí kravařského Gattnara, který po centru Baránka z úhlu rozvlnil boční síťku. Slavkov se přihlásil o slovo zásluhou Klementa, po jehož nevydařeném pokusu Hendrych vyprášil rukavice gólmana Moslera. Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě. Schreier posunul míč doprava na Těžkého, který hlavou hledal ve vápně Kupku a váhavý Malček si vsítil ukázkového vlastence – 0:1. Domácí pak samozřejmě přitopili pod kotlem, jenže střely Hendrycha a Schneidera směřovaly nad břevno. Další pohroma se na Slavkov snesla ve 30. minutě. Baránek při rychlém kontru našel uvnitř šestnáctky Hegera, který zamířil z otočky přesně k tyči – 0:2. Poté dvakrát úspěšně asistoval Borunský, ale Němčík s Hendrychem pozorného Moslera nepřekonali. Zápas tedy získal dramatičtější zápletku až šest minut před přestávkou. Jan Král načechral roh na volného Malčeka a ten odčinil své předešlé zaváhání – 1:2.

             V 51. minutě už domácí zcela vymazali náskok soupeře. Schneider perfektně uvolnil Borunského, který neméně skvěle zakroutil centr na hlavu Hendrycha a ten zachoval pevné nervy – 2:2. Nápor Slavkova dále přinesl utěšené dělovky Jana Krále, Hendrycha a Cahla, který dokonce zatřásl vnější část tyčky. Na opačné straně poslal svou navštívenku Nestroj, když z dálky protáhl brankáře Holušu. Čtvrthodinku před závěrečným hvizdem se zpečetil kravařský osud. Jan Král výtečně vyvezl míč, Borunský neohroženě vnikl do vápna a Cahel zblízka napnul síť – 3:2. Hosté samozřejmě toužili po vyrovnání, ale střídající Peterek v závěru ztroskotal na Holušovi. Jejich naděje pak definitivně zhatilo vyloučení Vitáska, který před vápnem nešetrně sejmul Marka.