Slavkov - Vítkov 1:3

15.04.2018 16:00

Slavkov - Vítkov 1:3 (0:0)

Sestava Slavkova: Holuša - Obludník, Klement. Dietrich, Hruška - Schneider, Král, Hendrych (46´ Pechník), Gloga - Marek (54´ Cahel), Nevlud (67´ Borunský)

 

        Slavkov se musí omluvit svým příznivcům, protože jim pokazil nedělní odpoledne. Začátek zápasu přitom domácím docela vyšel. Hned v 8. minutě našel Gloga na zadní tyči Obludníka, který ovšem z vynikající pozice přepálil břevno. Vzápětí NevludObludníkem vymysleli tutovku pro Marka, ale gólman Richter opět zůstal bez práce. Rovněž Vítkov se postupně zbavoval zábran, jenže Kostera, Špok anebo Pavlíček nepřekonali pozorného brankáře Holušu. Favorit reagoval dvě nápaditými kombinačními akcemi, ale Nevlud opakovaně ztroskotal na Richterovi. A když Richter zpacifikoval i dělovku Glogy, tak převzali iniciativu hosté. Čtyři minuty před přestávkou pláchl rychlonohý Pokorný domácímu kapitánovi Hruškovi, jenže Holuša mu vystavil stopku.

        Kdo čekal ve druhé půli zmrtvýchvstání Slavkova, ten musel být hluboce zklamán, protože domácí pokračovali v bohorovném výkonu. Vítkovští naopak dřeli jako koně. K výhře hosty nasměroval velmi slabý rozhodčí Šujan, který si v 64. minutě vymyslel faul Krále na Špoka. Mikulenka pak načechral do vápna hezký centr, Obludník nepokryl Pavlíčka a Holuša neměl nárok – 0:1. Slavkov ovšem přispěchal s bleskovou odpovědí, když Cahel převzal míč od Pechníka a trošku se štěstím vyrovnal nadvakrát na 1:1. Domácí se však stejně jako před týdnem pohřbili sami. V 80. minutě Král při rozehrávce nepochopitelně namazal Pavlíčkovi a ten si počínal jako zkušený mazák – 1:2. V závěru navíc prováhal Cahel vhodný okamžik k centru, takže hosté přešli do smrtícího kontru, při němž Pavlíček vysunul kupředu Minaříka, který dal výsledku finální podobu 1:3.