Slavkov - Vřesina 1:0

21.04.2019 16:00

Slavkov - Vřesina 1:0 (1:0)

Sestava Slavkova: Košárek – Schneider, Klement, Pechník, Hruška – Král Jonáš, Gračanin (80´ Gavenda), Hendrych (74´ Borunský), Rohovský – Král Jan (89´ Dietrich), Pekárek (70´ Cahel)

                Nedělní střetnutí mezi Slavkovem a Vřesinou střelecky otevřel hostující Staněk, který hlavičkoval těsně kolem šibenice. Ve 12. minutě se Staněk opět pověsil do vzduchu, načež orazítkoval břevno a dorážejícího Hlouška fantasticky vychytal gólman Košárek. O chvíli později mohli skórovat domácí, když Jonáš Král vysunul kupředu Pekárka, který našel na malém vápně Jana Krále, jenže brankář Matula zakročil. Vzápětí vystihl Pekárek špatnou rozehrávku soupeře, ale Matula si opět poradil. Šest minut před přestávkou přešel Hloušek přes Klementa a protáhl pozorného Košárka. Za pár vteřin naopak udeřilo na opačné straně. Na dalekonosný pas Schneidera si totiž počíhal Pekárek a hlavou zavěsil balon do víka – 1:0. Tečku za úvodním dějstvím následně udělal Schneider, jehož trestňák se nevešel mezi tři tyče.

                Druhé dějství dlouho plynulo v poněkud ospalém tempu. Fotbalovou nudu přerušila až 64. minuta, kdy tečovaný pokus Jonáše Krále poskočil na břevně. Poté zkoušel štěstí jeho týmový kolega Gračanin, ale ohrozil pouze rohový praporek. Vřesina se přihlásila o slovo zásluhou Demka, jehož vysoká rána by se však lépe hodila do rugby. Hosté nadále utahovali šrouby, když Staněk s Hlouškem nechali vyniknout spolehlivého Košárka. Slavkov kontroval skákavou ranou Jana Krále. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem se fotbalisté z Ostravy málem dočkali vyrovnání. Novák sice prostřelil houštinu těl, ale za již překonaného Košárka skvěle zaskočil Jan Král, díky němuž domácí s vypětím všech sil uhájili cenné vítězství.    

Tomáš Rubý, trenér Slavkova: „Do zápasu jsme vstoupili poměrně vlažně, když jsme začali hrát až od nějaké patnácté minuty. Pak jsme si to dávali po zemi do křídel a zaslouženě jsme se ujali vedení. Po přestávce jsme se bohužel nechali zbytečně zatlačit a strachovali jsme se o výsledek. V mančaftu nám prostě chybí chlap, který by to uklidnil. Naštěstí jsme těsný náskok udrželi. Za bojovnost jsme si zasloužili zvítězit.“