Velké Heraltice - Slavkov 1:4

29.09.2018 15:30

Velké Heraltice - Slavkov 1:4 (0:1)

Sestava Slavkova: Machel – Pechník, Klement, Rubý (63´ Marek), Gračanin – Rohovský, Hruška, Král Jan, Borunský (77´ Zeman),  Schneider (70´ Němčík) – Dietrich (76´ Hendrych)

 

Sobotní derby spustilo v kvapíkovém tempu, když hned po pár vteřinách hry vysunul domácí špílmachr Zemborski kupředu Adama Rolného, který těsně minul šibenici. Na opačné straně napřáhl zdálky Schneider a protáhl gólmana Šmajstrlu. O pár sekund později načechral Schneider přesný centr na hlavu Dietricha a ten o chloupek minul tyčku. V 6. minutě unikl Dietrich ofsajdové pasti, ale Schneider zakončoval přímo do rukavic Šmajstrly. Agilní Dietrich se poté prohnal kolem chybujícího Vladimíra Valchaře, jenže Šmajstrla se opět vyznamenal. Při přízemní ráně Borunského naopak nemusel Šmajstrla zasahovat. Ve 23. minutě znovu zpytoval svědomí Schneider, protože z hranice šestnáctky překopl opuštěnou velkoheraltickou kasu. Sedm minut před přestávkou se hosté konečně dočkali. Dietrich hodil aut rychle na Rohovského, ten předal míč Borunskému, kterému sice střela moc nesedla, ale Schneider usměrnil balon do sítě – 0:1.

            Slavkov nezabrzdila ani poločasová přestávka. Běžela 53. minuta, když se přes Dietricha a Pechníka dostal ve skrumáži k zakončení Rohovský a nekompromisně vymetl šibenici – 0:2. Za dalších pět minut šli hosté do nadějného přečíslení, při němž Král nesobecky nabil Borunskému a Šmajstrla opět neměl nárok – 0:3. Velké Heraltice se přihlásily o slovo až při rohu Zemborskiho a hlavičce Čunty do břevna. Zanedlouho se zjevil před brankářem Machelem osamocený Fojtík, jenže strážce slavkovské svatyně uhájil čisté konto. Po dělovce Piatkeviče se navíc znovu zachvěla horní tyčka hostující klece. Čtvrtý hřebíček do domácí rakve pak zatloukl Rohovský, který po fatální hrubce Vladimíra Valchaře zužitkoval sólový nájezd – 0:4. Jedinou vadu na kráse borci ze Slavkova utrpěli v 89. minutě. Hostující kapitán Hruška vzadu příliš zariskoval, což po centru Adama Rolného potrestal Piatkevič, čímž dal zároveň výsledku finální podobu – 1:4.

Tomáš Rubý, trenér Slavkova: „Před kluky musím smeknout klobouk. Věděli, o co se hraje, takže k tomu přistoupili velmi zodpovědně. Celý zápas jsme měli absolutně pod kontrolou. Konečně jsme do toho dali tolik potřebné srdíčko. Soupeře jsme převyšovali v bojovnosti, pohybu i důrazu. Trošku mě mrzí inkasovaný gól, protože jsme mohli udržet čisté konto.“