Výsledek 9. kola

30.09.2012 15:30

Slavkov – Petřkovice 0:1 (0:1)

Slavkovu chyběla přesnější střelba

Nováček krajského přeboru ze Slavkova proti Petřkovicím herně nezklamal. Svého soupeře kombinačně převyšoval, jenže scházel mu větší důraz v šestnáctce a také přesnější střelba. Navíc inkasoval gól z hraniční ofsajdové situace, takže trávník opouštěl se smutnou náladou.

Sotva uběhla úvodní čtvrthodinka, tak se domácí probili do první šance. Roh Krále našel na zadní tyči Cahla, který však rozvlnil jen boční síť. O chvíli později se přihlásili o slovo hosté. Hlavička Kadlčíka orazítkovala spojnici břevna a tyče, při dorážce Padycha se vyznamenal brankář Machel. Za zmínku dále stál průnik slavkovského štírka Nevluda, který v tísni pálil mimo. Ve 28. minutě se domácí zlobili na pomezního Latoně. Padych totiž převzal míč na hraně (možná za hranou) ofsajdu a volný Kadlčík měl usnadněnou úlohu – 0:1. Druhá půle odstartovala příležitostí Malčeka. Nejlepší šutér loňského ročníku I. A třídy si naběhl na pas Hrušky, jenže střela mu nesedla. Vzápětí Král hezky uvolnil Nevluda, ale ztroskotal na skvělém gólmanovi Otoupalíkovi. Do statistik utkání se chtěl zapsat i střídající Borunský, který však dvakrát neuspěl. Nebezpečně vypadala rovněž hlavička Malčeka po lahůdkovém centru Borunského. Petřkovice spoléhaly na smrtící kontry. Do otevřené obrany Slavkova několikrát vběhl Padych, jenže Machel už další balon za svá záda nepustil. „Prohrát jsme si nezasloužili, protože jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů podzimu. V prvním poločase jsme dostali hodně sporný gól, kdy se klidně mohl mávat ofsajd. Bohužel vždycky inkasujeme jako první a pak se to složitě otáčí. Potom jsme měli ještě dost času na vyrovnání, ale prostě nám to tam nespadlo,“ povzdechl si slavkovský trenér Tomáš Onderka.

Branka: 28. Kadlčík.

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Hanák, Cahel, Klement (75. Kovalčík) – Dietrich (65. Borunský), Hruška, Král, Grajciar (46. Bahr) – Nevlud, Malček.

Trenér: Tomáš Onderka. (obl)