Bolatice - Slavkov 2:2

07.06.2015 17:00

Bolatice - Slavkov 2:2 (0:2)

Sestava Slavkova: Machel - Cahel (75´ Rubý), Malček, Obludník, Gloga - Nevlud, Rubý, Král, Schneider (85´ Baláž) - Tengler, Marek (70´ Pavelek)    

        Nedělní bitva mezi Bolaticemi a Slavkovem nabídla dva značně odlišné poločasy. V úvodní pětačtyřicetiminutovce prokázali větší touhu po vítězství hosté. Rubý ještě neuspěl, ale potom domácí stoper Gaida fatálně namazal Schneiderovi, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 0:1. Bolatice se na chvilku probraly, jenže střelecké pokusy Kotíka a Ballarina zneškodnil brankář Machel. Ve 14. minutě znovu slavili hosté. Gloga vyhrál důležitý vzdušný souboj a tečovaná rána Nevluda zaplula do protipohybu gólmana Kramáře – 0:2. Poté dvakrát nezištně asistoval slavkovský Marek, ale Tengler s Nevludem koncovku nezvládli. V závěru první půle domácí svého soupeře zmáčkli do kleští - Ballarin, Monsberger anebo Obrusník však netrefili cílené zařízení.

    Nervozitu do hostujících řad vnesla až 58. minuta. Ballarin vyřešil nadějné přečíslení finální přihrávkou na Obrusníka, který korigoval na 1:2. Stejný plejer mohl okamžitě vyrovnat, po hrubce Rubého ovšem ztroskotal na Machelovi. V dalších minutách kopaly Bolatice strašnou spoustu standardek a gól několikrát visel doslova na vlásku. Machel si přitom výtečně poradil s trestňáky Ballarina, zatímco při ráně Šuly či hlavičce Dudy po rohu Bočka za něj na brankové čáře obětavě zaskočil Rubý. Až v probíhající 81. minutě zakroutil Šula přímák na zadní tyč, kde doklouzal k vyrovnávací trefě Balarin – 2:2. Slavkovští se po přestávce zmohli pouze na příležitost Nevluda po parádním pasu Malčeka a šanci Tenglera, který si naskočil na nadýchaný centr Schneidera. Body se dělily vcelku zaslouženě