Bruntál - Slavkov 3:2

25.10.2015 14:00

Bruntál - Slavkov 3:2 (2:0)

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Leifert, Malček, Borunský – Hendrych (46´ Cahel), Hruška, Král, Nevlud – Marek (31´ Tengler), Schneider (79´ Baláž)

    Nedělní zápas mezi Bruntálem a Slavkovem měl sice jasného favorita, jenže na trávníku probíhala poměrně dramatická fotbalová bitva. Hosté na začátku rozhodně nepřipomínali ustrašeného outsidera. Během úvodní čtvrthodinky dvakrát vystrčili růžky. Nejprve Schneider vysunul kupředu Marka, jehož pokus domácí zadáci v poslední chvíli zablokovali na roh. Poté aktivní Marek ztroskotal na gólmanovi Šulákovi a dorážející Hruška trefil ruku jednoho z obránců. Píšťalka sudího Kotaly však zůstala němá, takže se pentle nekopala. V 19. minutě ale sebevědomí Slavkova dostalo citelný zásah. Po průniku a zpětném pasu Šandy se totiž v malém vápně nejlépe zorientoval Barteska – 0:1. Hosté sice reagovali nepřesnou dělovkou Hrušky, jinak ovšem s nimi inkasovaný gól dost zamával. O pět minut později Obludník při rohu Bartesky neuhlídal ve vápně Orsága a ten hlavou zvýšil na 2:0. Vzápětí vyrobil hrubku Malček, sólový nájezd Cabala naštěstí zlikvidoval brankář Machel. Během silné desetiminutovky Bruntálu ještě Orság rozvlnil boční síť. Krátce před přestávkou si na Šulákovi vylámal zuby Tengler, takže domácí šli do kabin s pohodlným náskokem.

    Ten se však brzy rozplynul jako pověstná pára nad hrncem. V 51. minutě si Schneider naběhl na pas Tenglera a ukázkově vymetl šibenici – 2:1. Za okamžik zažil Bruntál další šok. Nevlud si totiž odvážně navedl balon před šestnáctku a fantasticky trefil vzdálenější šibenici – 2:2. Stačila ovšem chvilková nekoncentrovanost, když se Cabal okamžitě po rozehrávce zjevil za zády slavkovských stoperů a domácí si vzali vedení zpátky – 3:2. V následujících minutách se útoky plynule přelévaly z jedné strany na druhou. Za Bruntál ze vzduchu orazítkoval břevno čahoun Cabal a tutovku Orsága výtečně zpacifikoval Machel. Hosté přispěli svou troškou do mlýna při šikovné patičce Obludníka na Borunského, ale Šulák byl připraven. Fotbalisté Slavkova sahali po vyrovnání ještě v 84. minutě, když Král vydláždil typickou českou uličku pro Tenglera, jenže Šulák znovu kraloval. Domácí tak s vypětím všech sil uhájili všechny body.