Chlebičov - Slavkov 1:0

10.05.2015 16:30

Chlebičov - Slavkov 1:0 (1:0)

Sestava: Machel – Obludník, Cahel, Malček, Gloga – Nevlud, Rubý, Král, Schneider – Pavelek, Tengler Náhradníci: Rubý, Marek, Hruška, Gavenda

 

        V Chlebičově měli fanoušci možnost sledovat velice kvalitní a oboustranně ofenzivní podívanou. Útoky se plynule přelévaly z jedné strany na druhou, takže by utkání zřejmě slušela remíza. Do první tutové šance se probili domácí, ale Devátý správně nesešteloval mířidla. Poté o sobě dali poprvé vědět hosté. Král vyslal do úniku Tenglera, který rozezvonil tyčku a dorážka Nevluda pak letěla vedle. Chlebičov reagoval nesmírně nebezpečným pokusem Prohászky. Ještě více pozdvižení však vyvolal odvážný výpad slavkovského rychlíka Nevluda, po jehož dělovce se opět otřásla branková konstrukce. Domácí odpověděli nepřesnou ranou Davida. Vychýlenou mušku potom po akci Pavelka předvedl i hostující Schneider. Nerozhodný stav vydržel až do 34. minuty. Devátý vyslal kolmicí kupředu Proházsku, který potvrdil pověst kanonýra – 1:0. Chlebičov vzápětí mohl hosty dorazit, jenže technickou střelu Davida zabrzdila tyčka.

            Druhá půle už byla na šance chudší. Fotbalisté Slavkova toužili po vyrovnání, ale při zakončení se v poslední době hodně trápí. Jasně o tom svědčila příležitost Obludníka po průniku Pavelka anebo zpackaný lob Schneidera, který si naběhl na nezištný pas Rubého. Cestu do domácí sítě si nenašla ani dělovka Rubého. Chlebičov spoléhal hlavně na brejkové situace, při nichž několikrát pořádně zavařil hostující defenzivě. Kromě hlavičky Proházsky po centru Lumíra Sedláčka ovšem prakticky neohrozil slavkovského gólmana Machela, protože vždy volil to nejkomplikovanější řešení. Přesto si díky hubené výhře udržel druhou příčku v tabulce.