Chomýž - Slavkov 3:2

13.05.2017 16:30

Chomýž - Slavkov 3:2 (2:1)

Sestava Slavkova: Holuša - Rubý, Klement, Marek (66´ Baláž), Hruška - Hendrych, Král, Schneider, Lazecký - Grajciar, Pavelek (57´ Gloga)

            Slavkov cestoval do Chomýže bez šesti hráčů základní sestavy a po slabém výkonu přerušil dlouhou sérii neporazitelnosti. Hosté přitom vkročili do zápasu správnou nohou. Ve 12. minutě totiž po centru Schneidera vypadl gólmanovi Cocherovi balon z rukavic a Pavelek si věděl rady – 0:1. Domácí však smutnili pouze pět minut. Poté napřáhl ze třiceti metrů Hudský, který nádhernou ránu otřel o tyčku – 1:1. Lídr soutěže se drbal za ušima i ve 30. minutě, kdy rozhodčí Podracký zapískal přísnou penaltu Lazeckému a Ladislav Klement se z pokutového kopu nemýlil – 2:1.

            Ještě hůře se favoritovi dýchalo od 70. minuty. Lhoťan  nadvakrát propasíroval balon přes brankáře Holušu a na světelné tabuli se objevil stav 3:1. Jiskřičku bodové naděje Slavkov rozdmýchal v 78. minutě. Po pěkné individuální akci Krále se trefil do černého Lazecký a bylo zaděláno na drama – 3:2. Závěrečný nápor hostů se ale nekonal, takže ještě museli odložit postupové oslavy.