Chvalíkovice - Slavkov 0:3

22.05.2016 17:00

Chvalíkovice - Slavkov 0:3 (0:2)

Sestava Slavkova: Novák - Kapitán - Klement, Ruso (81´ Tichý) , Mičker (78´ Grigoriadis) - Marek (74´ Lhotský), Kovalčík, Grajciar, Muroň (69´ Slavík) - Pavelek (46´ Holub), Gavenda

 

        Ve šlágru čtvrté třídy přivítali druhé Chvalíkovice leadera ze Slavkova. Slavkov začal nebezpečně. Nejprve Gavenda bombou pouze sestřelil obránce, ale ve třetí minutě se již radoval. Gavenda dlouhým autem našel Kovalčíka a ten z úhlu překvapil domácího brankáře. 0:1. Slavkov se postupně vytrácel, když se často zbytečně zbavoval míče a domácí tak byli aktivnějším mužstvem. Většinou však nebyli nebezpeční. Výjimkou byla hlavička ze sedmi metrů, která však skončila těsně vedle a rychlý brejk, který však na poslední chvíli zneškodnil poslední obránce Mičker. Na druhé straně Gavenda nejprve protáhl Arendáše v brance domácích z přímého kopu. Aby ve 30´ minutě selhal při stoprocentní šanci z pěti metrů po přihrávce Kovalčíka. V závěru poločasu Slavkov udeřil podruhé. Marek autem našel Gavendu, ten poslal prudký míč do pětky soupeře. Domácí obránce odehrál míč pouze ke Kovalčíkovi a ten ze sedmi metrů rozjásal Slavkov podruhé 0:2.

         V druhém poločase se hra vyrovnala. Slavkovu dál pracovala skvěle obrana, když za celý druhý poločas pustila domácí do jediné šanci při závaru po rohu. Ani ten však domácí nevyužili. Na druhé straně zlobil Holub, který v průběhu poločasu šel třikrát sám na brankáře. Ani jednou jej vak nepřekonal. Definitivně rozhodnuto bylo v 75´. Slavík přetlačil obránce, jeho zakončení dokázal brankář vyrazit pouze ke Gavendovi. A ten již neměl problém zakončit z 11 metrů do poloprázdné branky. 0:3. Slavkov tak oplatil domácím porážku z podzimu a mohl začít slavit postup do vyšší soutěže.