Darkovičky - Slavkov 2:1 (1:1)

19.10.2014 15:00

Sestava Slavkova: Holuša - Košárek, Cahel, Obludník, Hanák - Grajciar (85´ Marek), Borunský, Král, Schneider - Malček, Dušek (70´ Peška)

 

        V Darkovičkách byla k vidění nefalšovaná fotbalová holomajzna, kterou v závěrečných minutách hodně ovlivnili rozhodčí. Domácí družina šla od začátku hladověji za třemi body. Především Felgenträger neustále zlobil, ale jeho dvě slibné příležitosti zlikvidoval hostující gólman Holuša. Slavkov se složitě pral se silným protivětrem, takže hrozil jen ojediněle. Nebezpečně vypadala zejména kombinace Malčeka, Borunského a zakončujícího Hanáka. Ve 33. minutě však hosté slavili. Přes Košárka s Duškem se balon dostal ke Schneiderovi, který zblízka překonal brankáře Kodeše – 0:1. Darkovičky se ovšem nepoložily. Těsně před přestávkou oslovil Felgaträger přetaženým centrem Buchvaldka a ten nádherným volejem vymetl šibenici – 1:1.

        Ve druhé půli domácí nejprve zaujali pohotovým pokusem Lomozníka. Stejný plejer potom hlavou posunul míč za sebe na rozběhnutého Felgenträgera, kterého vychytal pozorný Holuša. V závěrečné dvacetiminutovce vzali osud utkání do svých rukou sudí. Darkovičky díky nim kopaly vysoký počet standardních situací, což byla voda na jejich mlýn. V 84. minutě odpískali muži v černém přísný faul Cahelovi. Veterán Radim Chvěja z trestňáku protáhl Holušu a Drozd vbíhající k dorážce zřejmě z ofsajdového postavení hlavou zařídil svému týmu tři body. Domácí po výhře 2:1 opustili poslední příčku tabulky.