Darkovičky - Slavkov 1:1

27.09.2015 16:00

Darkovičky - Slavkov 1:1 (1:0)

Sestava Slavkova: Machel - Obludník, Cahel, Malček, Leifert - Schneider (88´ Rubý), Hruška, Král, Borunský - Marek (46´ Pavelek) , Tengler (69´ Ondřej)

       

        V Darkovičkách se od kopaček pořádně jiskřilo, protože mladý sudí Šujan vyhrocený duel absolutně nezvládl. Přesto bylo k vidění i několik hezkých, ryze fotbalových momentů. Ve 20. minutě dobře zakombinovali hosté, když Hruška s Markem připravili dobrou palebnou pozici pro Borunského, ale gólman Varga vytáhl z rukávu výtečný reflexivní zákrok. Na opačné straně nesklapla Slavkovu ofsajdová past, Obludník předvedl slabou hlavičku, jenže rovněž brankář Machel udržel čisté konto, neboť skvěle vychytal Turanského s Felgenträgerem. Nerozhodný stav setrval na světelné tabuli do 28. minuty. Felgenträger v šestnáctce chytře přepadl přes nohu Obludníka a Turanský z penaltového puntíku nezaváhal – 1:0. Vzápětí se od Darkoviček odklonila štěstěna. Lomozník krásně kroutil míč do šibenice, ale otřáslo se břevno hostující klece.

        Velký krok k vítězství mohli domácí udělat i zkraje druhé půle. Machel nejprve zneškodnil přízemní ránu Felgentägera. Akce pak pokračovala centrem Buchvaldka na Strachotu, jehož hlavičku famózně vyškrábl zmiňovaný Machel. Slavkov přežil svou klinickou smrt a přešel do protiofenzivy. Toužebného vyrovnání se dočkal v 61. minutě. Král poslal časovaný pas za obranu, Varga fatálně zaspal a důrazný Pavelek procpal balon do sítě – 1:1. Potom se navíc nechal vyloučit Kryštof z Darkoviček, i když červenou kartu vyfasoval až na základě porady rozhodčího s jeho asistentem. I v početním oslabení dokázali domácí vycenit zoubky. Dvakrát se vydal odvážně kupředu Turanský, ale pokaždé minul hostující svatyni. Zhruba deset minut před finálním hvizdem mohli rozhodnout borci ze Slavkova. Borunský se protáhl kolem lajny a odcentroval do vápna, kde hlídkoval Hruška, jenže Varga odčinil svou předchozí hrubku. Body se tedy v nedělním odpoledni dělily.