Jakubčovice - Slavkov 5:2

12.09.2015 16:00

Jakubčovice - Slavkov 5:2 (3:0)

Sestava Slavkova: Holuša - Leifert, Obludník (46´ Ondřej) , Malček, Marek (70´Baláž)  - Nevlud, Schneider, Král (46´ Tengler), Hruška (73´ Machel), Borunský - Cahel

 

        Na sobotní utkání v Jakubčovicích nebudou fotbalisté Slavkova rádi vzpomínat. Do 35. minuty sice byli favorizovaným domácím více než vyrovnaným soupeřem, jenže potom se jejich plány rozsypaly jako domeček z karet. Hosté zpočátku svým pohybem dělali lídru I. A třídy značné potíže. Často se pokoušeli o střelbu, jenže pokusy Nevluda, Borunského, Krále anebo Schneidera postrádaly buď potřebnou přesnost anebo razanci. Jakubčovice se naopak se zakončením nepáraly. Ve 14. minutě chyboval na vlastní půlce Král, Petr vyslal kupředu Pavla Zagola a ten otevřel skóre – 1:0. Klíčový moment celého zápasu se však zrodil až deset minut před přestávkou. Slavkovský stoper Malček se nechal zbytečně vyprovokovat a obdržel hloupou červenou kartu. Z nařízeného trestňáku navíc skóroval Dvořák, takže hosté schytali dvojnásobnou facku – 2:0. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se favorit prosadil potřetí. Na kolmici Schreiera si naběhl Pavel Zagol a znovu našel recept na gólmana Holušu – 3:0.

        A když se zkraje druhé půle radoval Molnár, tak byli Slavkovští zralí na pořádný výprask. Jakubčovice ale naštěstí pod vidinou vysokého vedení zvolnily, čehož hosté využili ke zmírnění výsledku. Po rychlém kontru přistrčil Borunský balon Ondřejovi, který poslal míč kolem stojné nohy brankáře Leskovjana – 4:1. Domácí odpověděli v 74. minutě zásluhou bombera Ďurici – 5:1. Na přijatelnějších 5:2 ještě v závěru korigoval Nevlud po hezké individuální akci.