Mokré Lazce - Slavkov 1:1

02.11.2014 10:00

Mokré Lazce - Slavkov 1:1 (0:1)

Sestava: Machel – Kovalčík, Obludník, Hanák, Kubín  – Král,  Malček, Hruška, Schneider – Pavelek (90 Kapitán), Marek (85´ Gavenda).

 

            Fotbalisté Slavkova dorazili do Mokrých Lazců v notně okleštěné sestavě, ale na trávníku to moc nebylo poznat. Hosté v prvním poločase předčili svého soupeře hlavně v pohybu, bojovnosti a nasazení. Navrch přidali několik hezkých kombinačních akcí, jenže scházela tomu častější střelba. Pokusy Hrušky anebo Malčeka se daly zařadit spíše mezi ty propagační. Až tři minuty před přestávkou rozjel útočnou akci Obludník, přes Schneidera a Kubína se dostal míč k Markovi, který parádní dělovkou málem protrhl síť – 0:1. Mokré Lazce pak působily zcela bezzubým dojmem. S výjimkou jedovaté rány Brunclíka gólmana Machela vůbec neprověřily.

            Ve druhé půli sice nejprve zahrozil z trestňáku slavkovský Malček, ale potom už převzali inicitiativu domácí borci. Zhruba po hodině hry uvolnil Brunclík kanadskou akvizici Mosteho, který však ztroskotal na Machelovi. K následnému rohu se postavil Villaschek a dezorientovaný Kovalčík hlavičkoval do vlastní branky – 1:1. Mokré Lazce vycítily šanci na tři body, takže hostující defenziva byla neustále v permanenci. Svou úlohu ovšem zvládla na jedničku, protože domácí se kromě standardek prakticky neprobili do šestnáctky. Střely Šindeláře, Holoubka anebo Žurka měly k ideálu hodně daleko. Body se v Mokrých Lazcích dělily vcelku zaslouženě.