Oldřišov - Slavkov 1:7

05.10.2014 15:30

Oldřišov - Slavkov 1:7 (0:1)

Sestava Slavkova: Machel - Kovalčík (80.Marek), Obludník, Cahel, Hanák - Nevlud (64. Pavelek), Král, Hruška, Schneider (70. Peška) - Malček (Borunský), Košárek

Slavkov po katastrofálním vstupu do soutěže nabírá znamenitou formu. Minulou neděli si s gustem pošmákl na Oldřišovu, takže zaznamenal již třetí výhru v řadě. V prvním poločase to však na výprask domácích vůbec nevypadalo. Vcelku vyrovnaný duel hosté gólově načali v 17. minutě. Král z trestňáku našel ve vápně nepokrytého Kovalčíka, který zkušeně napnul síť – 0:1. Fotbalisté Oldřišova potom zvýšili obrátky, jenže s výjimkou nepřesné rány Utěšeného působili poměrně neškodným dojmem. Slavkovští se soustředili na rychlé kontry, které měly hlavně po přestávce smrtící účinek. Ve 38. minutě ještě v koncovce selhali, když Hanák nezužitkoval perfektní pas Košárka.

            Chleba se lámal na začátku druhé půle. Nejprve hostující brankář Machel výtečně zneškodnil hlavičku Rádka. Na opačné straně pak Král vydláždil typickou českou uličku pro Nevluda, který ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou na volného Malčeka a bylo to 0:2. Oldřišov se potom sesypal jako domeček z karet. V 64. minutě Malček po standardce Cahla hlavou připravil šanci Kovalčíkovi a ten se znovu nemýlil – 0:3. Za okamžik se podruhé radoval také Malček po kolmici Hrušky – 0:4. Hned poté sice korigoval Bořucký, ale jinak drželi nadále všechny trumfy v ruce hosté. Hlavně Malček řádil jako utržený ze řetězu. Po akci Pavelka s Hruškou obešel i brankáře a zkompletoval hattrick. Vzápětí si naběhl na časovaný pas Cahla a vsítil dokonce čtvrtou branku – 1:6. Demolici Oldřišova uzavřel v 88. minutě Košárek, který nadvakrát využil nepřímý volný kop, nařízený za chycenou malou domů gólmana Rychlého – 1:7. Slavkov dosáhl na nejvyšší vítězství za posledních deset let.