Slavkov - Bílovec 1:3

18.10.2015 15:00

Slavkov - Bílovec 1:3 (0:1)

Sestava Slavkova: Holuša - Hruška, Malček, Obludník, Leifert - Schneider(74´Baláž), Borunský(78´Machel), Král, Nevlud - Tengler (58´Marek), Pavelek (58´Hendrych)

    V nedělním střetnutí proti Bílovci slavkovští fotbalisté zkazili prakticky vše, na co sáhli. Po většinu hracího času sice drželi balon na svých kopačkách, působili mnohem nebezpečnějším dojmem než jejich soupeř, ale opět dostali lekci z produktivity. Hlavně v prvním poločase neustále zaměstnávali hostující defenzivu, jenže bez potřebného gólového efektu. Můžeme zmínit hlavně rychlonohého Nevluda, který se několikrát probil ke střele, síť ovšem ani v jednom případě nenapnul. Bílovec naopak hrozil pouze z nepříjemných standardek. Ve 22. minutě ještě Hruška odklidil balon z brankové čáry, o pár vteřin později už domácí kapitulovali. Seman načechral do vápna roh, pro odražený míč si došel Malý a chytře překonal brankáře Holušu – 0:1. Slavkov odpověděl dělovkou Malčeka, kterou skvěle zlikvidoval gólman Silber a hlavně situací z 35. minuty. Schneider s Pavelkem perfektně vyšachovali hostující zadáky, jenže Borunský ztroskotal na výborném Silberovi.

            Po přestávce se chtěli domácí pořádně zakousnout do svého protivníka, ale hned zkraje druhé půle si vylámali všechny zuby. Schneider přišel lacino o balon, Dvořák oslovil křížným pasem Petra Moučku a ten míč ze vzduchu nasměroval prudce pod víko – 0:2. V 51. minutě Slavkov obdržel další těžký direkt. Malý málem svlékl Obludníka z dresu, jenže sudí Fanc nechal chybně pokračovat ve hře a Kocmich nasadil Holušovi potupné housle – 0:3. Domácí otevřeli obranná stavidla, za což mohli pykat, ale Petr Moučka lahůdkovým lobem polaskal pouze břevno a obrovskou loženku spálil rovněž Matěj Moučka. Otřesení domácí se zmátořili až v závěrečné desetiminutovce. Po akci Nevluda a Hendrycha pálil mladíček Baláž a Marek ve skluzu korigoval na 1:3. Dramatickou zápletku potom odmítli Král s Malčekem, jejichž šance nedopadly na úrodnou půdu, takže Bílovec si odvážel zpět domů všechny body.