Slavkov - Chlebičov 1:1 (0:0)

12.10.2014 15:00

Sestava Slavkova: Machel - Kovalčík, Obludník, Cahel, Hanák - Nevlud, Hruška, Král, Schneider (70´Borunský) - Dušek (65´Peška), Malček 

        Utkání Slavkova s Chlebičovem příliš mnoho zajímavých momentů nenabídlo. Kromě proměněných penalt se střelci zrovna nečinili. Začátek zápasu jasně opanovali hosté. Brankáře Machela nejprve protáhl z trestňáku nestárnoucí Černín. Za okamžik se probil k odraženému míči David a rozkymácel břevno. Domácí poprvé vystrašili hostující fanoušky až ve 29. minutě. Kovalčík načasoval dlouhý pas na rozběhnutého Krále, který uviděl v šestnáctce nehlídaného Malčeka, ale slavkovský bomber hlavičkoval o chloupek vedle. Na opačné straně pak skočil Devátému do gólové střely Kovalčík.

        Důležitý moment nastal čtyři minuty po přestávce. Domácí Schneider chytře posunul balon na Duška, který se po kontaktu s Klöselem sesunul k zemi a sudí Dytková odpískala penaltu. Klösel navíc vyfasoval žlutou kartu a po následných protestech dokonce viděl před očima rudý terčík. Pokutový kop proměnil Hanák, takže Slavkov se výrazně přiblížil k výhře – 1:0. Domácí se už nejspíše viděli se třemi body v kapse, protože potom polevili v koncentraci. To se jim samozřejmě vymstilo. Po rohu Devátého přistál balon na ruce Hanáka a byla nařízena další přísná pentle. Ani Černín se nemýlil, takže se na světelné tabuli objevily dvě jedničky – 1:1. Slavkov si pak vynutil územní převahu, jenže kromě několika nepřesných pokusů Malčeka nic nevymyslel. Chlebičov spoléhal na rychlé brejky, když Machela prověřil Devátý s Martinem Sedláčkem. V poslední minutě pak odmítl rozhodnout Němčík, který z výhodné pozice zamířil těsně nad břevno.