Slavkov - Darkovičky 3:3

07.04.2019 15:30

Slavkov - Darkovičky 3:3 (1:2)

Sestava Slavkova: Košárek – Pechnik, Obludník, Schneider, Hruška – Král Jonáš, Hendrych, Gračanin, Soška (46´ Král Jonáš) – Dietrich (46´ Král Jan) , Pekárek (83´ Zeman) 

 

Návštěvníci nedělního střetnutí mezi Slavkovem a Darkovičky sledovali celkem atraktivní podívanou okořeněnou šesti góly. Hned v 5. minutě se domácí hráči zlobili na pomezního rozhodčího, protože reklamovali ofsajd, který se samozřejmě nemával. Bajger pelášil úplně sám na brankáře Košárka, přičemž nejprve orazítkoval tyčku, aby následně poslal odražený balon hlavou do sítě – 0:1. Svěřenci trenéra Rubého však přiskotačili s bleskovou odpovědí. Po standardní situaci Gračanina jemně přičísl balon Pekárek a gólman Preisner nestačil zareagovat – 1:1. Ve 26. minutě se ale mezi sebou fatálně nedohodli Hendrych s Gračaninem, střelu Turanského vyrazil Košárek pouze před sebe a dobíhající Moravec měl značně usnadněnou úlohu – 1:2. Vedení Darkoviček však mohlo mít opět pouze jepičí život. Trestňák Gračanina odvrátili hosté z brankové čáry, pak zazvonila tyčka a Obludník zblízka minul opuštěnou kasu. Na opačné straně byl evidentně při chuti Moravec. Nejdříve pálil z výhodné pozice vedle, aby ho těsně před přestávkou připravil o druhou gólovou radost Obludník, který zastoupil již překonaného Košárka.

                Do druhé půle vlétl Slavkov jako utržený ze řetězu. Obrat ve skóre načal Pekárek, když stál na konci krásné kombinační akce Gračanina s Pechníkem – 2:2. O pár vteřin později našel Nevlud na zadní tyčce Jonáše Krále a ten znovu šokoval hostující lavičku – 3:2. Domácí ovšem nedokázali soupeře dorazit. Místo toho se strachovali o výsledek, což se jim vymstilo. Po zaváhání Obludníka a stoprocentní tutovce Bajgera ještě hasil doutnající požár Schneider. V 78. minutě se ovšem po standardce Adamčíka dostal k odraženému balonu Kremzer a nádhernou ranou rozhodl o celkem spravedlivé remíze 3:3.

Tomáš Rubý, trenér Slavkova: „V prvním poločase jsme propadali v osobních soubojích. Věděli jsme, že budou Darkovičky nakopávat míče dopředu na rychlé útočníky a krajní záložníky, ale stejně jsme si to nedokázali pohlídat. Hráli jsme bez myšlenky a ani vpředu jsme nedokázali udržet balon. Do druhé půle jsme naopak skvěle vstoupili a po krásných akcích jsme otočili skóre. Bohužel jsme soupeře nedorazili, ale spíše jsme se začali strachovat o výsledek. Hosté měli více šancí, my herní převahu, takže remízu považuji za spravedlivou.“