Slavkov - Deštné 2:0

23.04.2016 16:00

Slavkov - Deštné 2:0 (1:0)

Sestava Slavkova: Novák - Klement - Grigoriadis (71 Tichý), Ruso, Mičker - Javorský( 46´ Holub, 48´ Lhotský), Kovalčík, Marek, Muroň (55´ Ulrich)  - Pavelek, Gavenda

 

        Úvod utkání se nesl v očekávaném duchu Slavkov svého soupeře přimáčkl, a hned měl i tutovky. Bohužel Gavenda nejprve jen střelou z 12 metrů trefil připraveného gólmana a po centr Pavelka zamířil hlavou vedle. Slavkov se tak dočkal ve 22 minutě, Marek vybojoval míč v šestnáctce pro Gavendu a ten už svou třetí šanci proměnil. 1:0. Od této chvíle se hra hodně vyrovnala, byla plná nepřesností a hosté se dostali do hry. šance měl především Pekárek, který však dva přímé kopy z 20 metrů nevyužil. Na druhé straně přihrával Kovalčík do loženky Muroňovi, ale ten přesně nezamířil. Když e to samé povedlo i Javorskému po přihrávce Marka, zůstal poločasový výsledek 1:0.

        Hned v úvodu druhého poločasu vybojoval Kovalčík míč pro Gavendu, ten posunul střídajícímu Holubovi, ten však sám před brankářem Kamrádem neproměnil. Navíc se o minutu později zranil a tak pobyl na hřišti pouhé dvě minuty. V 60´ korunoval svůj "výborný" výkon rozhodčí, když neudělil zcela jednoznačnou červenou kartu hostům. Od té chvíle rozhodčímu navíc do toho Gavenda neustále mluvil, ale ani ten nedostal žlutou kartu. Hosté postupně převzali iniciativu, několikrát to ve vápně Slavkova hodně vřelo. Na druhé straně nezpracoval ve vyložené šanci míč Ulrich  a Lhotský po závaru zamířil z úhlu pouze do tyče. V 75´ se už hosté radovali z vyrovnání. To rozhodčí přes signalizovaný ofsajd pomezním nechal situaci dohrát, aby poté po poradě s pomezním gól odvolal. Stejná situace se opakoval o minutu později na druhé straně, když Kovalčík nacentroval Ulrichovi a ten zakončil přesně. Gól však pro ofsajd také neplatil. Uklidnění se tak domácí dočkali v 85´. Centr Kovalčíka propadl až ke Gavendovi, ten si pohrál z obráncem a podél gólmana rozhodl utkání 2:0. V samém závěru ještě hlavičkoval Kovalčík, ale jeho hlavu odvrátili hosté ne brankové čáře. Slavkov tak získal důležité tři body, i když výkon byl tentokrát hodně nepovedený.