Slavkov - Ludgeřovice 3:2

03.09.2017 16:30

Slavkov - Ludgeřovice 3:2 (1:0)

Sestava Slavkova: Machel – Pechník, Obludník (74´ Nevlud), Klement, Hruška (66´ Gloga) - Borunský, Hendrych (67´ Marek), Král, Lazecký, Schneider (83´ Pristaš) – Dietrich

 

            Fotbal někdy nemá logiku, o čemž se ve Slavkově přesvědčily Ludgeřovice. Hosté sice měli většinu času navrch, jenže zpět odjížděli s prázdnou. Tým z Hlučínska se od začátku pustil do svého soupeře, ale pokusy Zoubka, Stepka anebo Martiníka nezasáhly cílené zařízení. Domácí se rozjížděli mnohem pomaleji. Až ve 22. minutě vydláždil Dietrich učebnicovou českou uličku pro Pechníka, který ovšem pálil pouze do rukavic pozorného gólmana Hájka. O pár vteřin později už Slavkovští slavili. Král s Lazeckým vyšachovali hostující defenzivu a Hendrych se zblízka nemýlil – 1:0. Ludgeřovice kontrovaly dvěma příležitostmi Němce, ale brankář Machel prostě zavřel krám. 

            Zkraje druhé půle se hosté hodně hněvali na rozhodčí a zcela oprávněně, protože po tečované střele Krále přehlédli jasný ofsajd Borunského a ten zužitkoval unfair výhodu – 2:0. Hosté to však nezabalili. Dělovku Fojtíka výtečně zneškodnil Machel a dorážka Havlíka letěla kousek vedle. V 56. minutě pak Klos zakroutil centr na úplně volného Němce a ten zdramatizoval utkání – 2:1. Ludgeřovice pokračovaly v náporu, který brzy přetavily ve vyrovnání. Po standardce Klose si slavkovští zadáci počínali velice nedůrazně a Havlík se štěstím překonal Machela – 2:2. Strážce domácí svatyně se potom pořádně zapotil i při šancích neúnavného Klose. Na opačné straně protáhli Hájka záložníci KrálBorunským. V závěru utkání se nikdo nechtěl smířit s bodem. A tak po akci hostů unikl z brejku Borunský, vnikl do šestnáctky. Hájek jeho střelu vytěsnil pouze k Lazeckému, který se stejně jako proti Bolaticím stal slavkovským hrdinou – 3:2.