Slavkov - Píšť 3:0

29.03.2015 15:00

Slavkov - Píšť 3:0 (2:0)

 Sestava Slavkova: Holuša - Cahel, Obludník (85´ Marek), Malček, Kubín (88´Gavenda) - Nevlud (80´ Baláž), Rubý, Hruška, Schneider (55´ Pavelek) - Král, Tengler (60´ Borunský)

 

            Fotbalistům Slavkova zimní příprava příliš nevyšla, ale v úvodním jarním kole si spravili náladu. Proti slabé Píšti od začátku tahali za delší provaz. Střelecké pokusy Tenglera, Hrušky, Cahla anebo Schneidera si ještě nenašly cestičku mezi tři tyče. Poté hezky zakombinovali Obludník s Králem, ale Tenglerovi střelu vykopl obránce z prázdné branky. Vzápětí navíc spálil tutovku Nevlud, takže skóre nadále zůstávalo nerozhodné. Štěstěna se k domácím otočila čelem až ve 37. minutě. Hruška převzal balon od Rubého a po jeho nepovedeném centru balon překvapivě zaplul do sítě – 1:0. Až poté vystrčila růžky Píšť, ale hlavičku Kuliga parádně zlikvidoval brankář Holuša. Zákonitě tedy udeřilo na opačné straně, kde Kubín předal míč Malčekovi a slavkovský stoper skákavou ranou ze třiceti metrů zaskočil gólmana Grosse – 2:0.

    Vstup do druhé půle se více vydařil hostům. V rychlém sledu za sebou dvakrát zazlobil Petr, jenže domácí svatyně odolala. Poté přešli Slavkovští do protiofenzivy. Cahel ještě centrem od rohového praporku zacloumal pouze břevnem, ale v 58. minutě už domácí celek slavil. Rubý zakroutil roh na zadní tyč, odkud Kubín hlavou vymetl šibenici – 3:0. V závěrečné půlhodince mohli Slavkovští zvýraznit své vedení. Svědomí přitom zpytovali hlavně Pavelek, Borunský a Cahel. Gross již tedy zůstal nepřekonán, jenže na vysokém vítězství domácích to nic nezměnilo.