Slavkov - Vítkov 3:0

21.09.2014 16:00

Slavkov - Vítkov 3:0 (0:0)

Sestava Slavkova:Machel - Kovalčík, Cahel, Obludník, Kubín - Rohovský (75´ Marek), Hruška, Král, Schneider - Dušek (46´ Pavelek), Malček

  

Ve Slavkově se zrodilo překvapení kola, protože dosud nevýrazní domácí přemohli našlapaného lídra soutěže z Vítkova. Onderkovi chlapci postavili svou taktiku na enormním nasazení a bojovnosti. V určitých chvílích by se dalo říct, že pod nimi hořela tráva. Přesto si hosté v prvním poločase vypracovali spoustu vynikajících brankových příležitostí, ale většinou míjeli cílené zařízení. Prostor mezi třemi tyčemi netrefil Roman Modelský a krátce po něm ani Černín. Hlavičku Dohnálka zase výtečně zneškodnil gólman Machel. Slavkovští poté přežili i další tutovku Černína po nádherné kolmici Špoka. Domácí se naopak během úvodní pětačtyřicetiminutovky zmohli pouze na neškodný pokus Krále.

 

    Druhá půle však byla z jejich strany úplně jiné kafe. Do karet jim nahrála hned 46. minuta. Po nedorozumění vítkovského defenzivy vybojoval čerstvý Pavelek míč pro Malčeka a ten si zavzpomínal na dobu, kdy patřil k nejlepším kanonýrům soutěže – 1:0.

Hosté pak svírali svého soupeře v ofenzivních kleštích, ale do tutových šancí už se neprokousali.

Slavkovští čekali na brejky a ty měly v jejich podání smrtící účinek. Hlavně střídající Pavelek řádil jako černá ruka.

                                                         

V 66. minutě předvedli domácí ojedinělou kombinační akci. Přes Krále a Schneidera se dostal k balonu Malček, který pak vyzval ke skórování právě zmiňovaného Pavelka – 2:0. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem favorit definitivně rezignoval. Král vysunul kupředu Pavelka, ten vyškolil několik obránců a pečetil na překvapivých 3:0.