Štáblovice - Slavkov 3:4

30.04.2016 16:00

Štáblovice - Slavkov 3:4 (1:2)

Sestava Slavkova: Novák - Klement - Ruso, Kovalčík, Tichý (64´ Grigoriadis) - Slavík, Marek, Javorský (3´ Muroň), Mičker - Gavenda (82´ Cahel) , Lhotský ( 58´ Pavelek)

         Šlágr čtvrté třídy se na malém hřišti nesl ve velmi bojovném duchu. Hned v  musel Slavkov střídat, když se po souboji zranil Javorský a nahradil jej Muroň. V první šanci se objevil Slavík, ale z 11 metrů neprostřelil val obránců před sebou.  Skóre se tak změnilo až v 18´. Gavenda si naběhl na dlouhý aut Lhotského, při pokusu o zakončení byl stažen k zemi a rozhodčí neváhal a odpískal penaltu. Z pokutového kopu Gavenda nezaváhal. 0:1. Domácím se povedlo vyrovnat po zaváhání gólmana Nováka, kterému propadl rukama vysoký nákop Panáčka z půlky hřiště 1:1. Vedení však vydrželo domácím jen malou chvíli. Muroň se probíjel přes obránce, před vápnem byl sražen a kopal se přímý kop. Gavenda klasickým angličanem na stranu brankáře rozjásal mužstvo Slavkova. 1:2. Do poločasu se již skóre nepohnulo, i když obě mužstva si vytvořila z dlouhých autů několik závarů.

          Druhý poločas pokračoval v podobném duchu až do 63´. Kdy Mičker atakován před šestnáctkou ještě slabě zakončil, ale rozhodčí odpískal ve prospěch Slavkova přímý kop. Z 20 metrů Gavenda vymetl přes zeď šibenici 1:3. Tuto situaci neunesl domácí kapitán Dobrotka a po nadávkách rozhodčímu se pakoval s červenou kartou do kabin. Slavkovští hráči však přesilovku nevyužívali, naopak to byli domácí, kdo se dostal do tlaku. Ke snížení jim pomohla i chyba Grigoriadise, který chybnou rozehrávkou daroval soupeři závar v šestnáctce a po něm gól Gibese. 2:3. Domácí vrhli všechny síly do útoku. Otevřených vrátek v obraně však využil Pavelek, který sólo z půlky hřiště zakončil do protipohybu brankáře. 2:4. V 85´ se po standartní situaci pískala penalta pro domácí, kterou zužitkoval Šemora. 3:4. Závěr přinesl ještě pokus o nápor domácích, ale žádnou vážnější šanci si nevytvořili. Slavkov Tak mohl slavit zisk důležitých tří bodů.