Frýdlant n. Ostr. – Slavkov 2:1(1:0)

26.05.2013 16:00

Slavkovští fotbalisté sice nelítostným spárům sestupu neuniknou, ale nikomu nedají nic zadarmo. V nedělním odpoledni se o tom přesvědčil favorizovaný Frýdlant nad Ostravicí, který se na očekávanou výhru hodně nadřel. Naštěstí měl ve svém středu kanonýra Chýlka.

První poločas nenabídl zrovna strhující podívanou. V 15. minutě si ovšem domácí zahráli biliard s tyčemi hostující svatyně. Gólmana Machela nejprve zachránilo břevno, aby pak dorážející Chýlek hlavičkou polaskal tyčku. Necelých deset minut před přestávkou už Slavkovští inkasovali. Uvnitř šestnáctky dostal příliš mnoho prostoru Chýlek a Machel skákal na opačnou stranu – 1:0. Slavkov se bohužel k ničemu kloudnému nepropracoval.

            Po přestávce to dlouho na nějaký obrat nevypadalo. Hlavně když výkop brankáře Ježe prodloužili Frýdlantští na Chýlka, toho sice napoprvé zablokoval Hanák, jenže střelecký reparát už mu vyšel – 2:0. Hosté potom začali riskovat, protože vzadu ponechali jen tři beky. Po ose Kubín – Rohovský putoval míč k Bahrovi, který pohotově korigoval na 2:1. Slavkovští si dokonce mohli odvézt bod. Grajciar bohužel při samostatném nájezdu nepřeřadil na vyšší rychlostní stupeň, takže ho obránci doběhli. V hektickém závěru navíc plivnul hostující Klement na soupeře a šel předčasně do sprchy. „Hlavně v prvním poločase byl Frýdlant lepší. Obrovské problémy nám dělal Chýlek, který vstřelil úvodní branku. Po přestávce jsme obdrželi další gól, ale rychle jsme odpověděli a od té doby se domácí strachovali o vítězství. Hodně jsme kousali. Na konci jsem bohužel neudržel nervy a dostal jsem červenou kartu,“ řekl slavkovský zadák René Klement.

Sestava: Machel, Klement, Hanák, Kubín, Malček, Bahr, Král, Dietrich, Grajciar, Nevlud, Kovalčík 

Náhradníci:  Rohovský