Fulnek - Slavkov 2:0

18.05.2019 17:00

Fulnek - Slavkov 2:0 (1:0)

Sestava Slavkova: Košárek – Schneider, Klement, Dziadkoviec, Kůrka – Král Jonáš (69´ Gavenda), Hendrych, Král Jan, Gračanin – Dietrich M. (63´ Soška) , Dietrich T.

            Fotbalisté Slavkova cestovali do Fulneku bez pěti hráčů základní sestavy, ale na půdě favorita rozhodně nepropadli. Hosté mohli po zápase litovat především zpackaného sólového nájezdu Tomáše Dietricha, který si po průnikovém pasu Jana Krále vylámal zuby na brankáři Rozsypalovi. O chvíli později se hezky uvolnil slavkovský Hendrych, poté se chopil míče Tomáše Dietrich, ale Martin Dietrich na přihrávku svého bratra nedosáhl. Domácí naznačili své možnosti při individuální akci Pavla Zagola, který se lehce zbavil Schneidera, jenže přepálil břevno. Do střelecké listiny se tedy zapsal jeho sourozenec Martin Zagol, když prošel jako nůž máslem celou hostující defenzivou a pokořil také gólmana Košárka – 1:0. Tečku za úvodním dějstvím následně napsal Špitalík, který při trestňáku zazvonil o tyčku slavkovské kasy.

                Po přestávce už favorit neponechal nic náhodě. Potřebnou pojistku nejprve odmítl Pavel Zagol, protože po asistenci Ďurici zamířil z výhodné pozice kapánek vysoko. Domácí se tak definitivně uklidnili v 65. minutě. Hostující kapitán Klement trošku podcenil souboj s Ďuricou, který měl potom značně usnadněnou úlohu – 2:0. Dramatickou zápletku chtěl zařídit Gračanin, ale nepoštěstilo se mu, takže Fulnek se udržel na vedoucí příčce tabulky.

René Klement, kapitán Slavkova: „Do Fulneku jsme odjeli v hodně oslabené sestavě, když dokonce nastoupili tři dorostenci. Přesto jsme odehráli kvalitní a celkem vyrovnaný zápas. Trošku mě mrzí, že jsme nešli do vedení, protože jsme si zkraje utkání vytvořili dvě slibné příležitosti. Jinak ovšem musím uznat kvalitu domácího mužstva. Fulnek vyhrál zaslouženě a jasně ukázal, proč je v čele tabulky.“