Jakubčovice - Slavkov 2:2

21.04.2018 16:00

Jakubčovice - Slavkov 2:2 (2:1)

Sestava Slavkova: Holuša – Pechník, Obludník, Klement, Gloga (52´ Cahel)  - Schneider (85´ Rubý), Hruška, Král, Hendrych (60´ Borunský), Nevlud (74´ Lazecký)  - Dietrich (67´ Borunský)        

            Fotbalisté Slavkova se vraceli z Jakubčovic s vydřeným bodem. Začátek sobotního duelu jim ovšem hodně zhořkl, když chyboval při rozehrávce Hendrych, Fertál posunul míč na Schreiera a ten poslal z hranice šestnáctky na gólmana Holušu nechytatelné torpédo – 1:0. Hendrych se snažil odčinit svou chybu perfektní kolmicí na Nevluda, ale skóre se tentokrát neměnilo. V 10. minutě už hosté inkasovali, když uviděl Schneider vpředu rozběhnutého Dietricha, který ještě lépe našel Krále, který nezaváhal – 1:1. Slavkovu narostla křídla, jenže dělovku Dietricha spolehlivě lapil brankář Buček. Hosté se však drbali za ušima hlavně po akci Nevluda, Hendrycha a Schneidera, protože posledně jmenovaný zamířil z výhodné pozice vedle tyče. Jakubčovice naopak pálily ostrými náboji. Ve 20. minutě vykoupal Rybařík ve vápně slavkovské zadáky a Chovanec osvědčil potřebný důraz – 2:1. O okamžitou reakci usiloval Obludník, jenže při ofenzivním výletu ztroskotal na Bučkovi.

                Druhou půli otevřel báječný diagonální pas Schneidera na Nevluda, ale slavkovský záložník neměl střelecký den. Domácí litovali především situace z 63. minuty. Rybařík naservíroval balon na zlatém podnose Chovancovi, který ovšem z pětky překopl prázdnou kasu. Další těžký moment hosté přežili v 70. minutě, kdy jim nesklapla ofsajdová past, ale Schreier zazdil sólový nájezd. Mezi tyto příležitosti se ještě vklínila nepřesná rána Dietricha. Hosté ale slavili až v 77. minutě. Po centrech Pechníka a Krále se v šestnáctce nejlépe zorientoval Lazecký a zavěsil míč nekompromisně pod břevno. V hektickém závěru mohla rozhodnout obě mužstva. Zatímco v jakubčovickém dresu zpytovali svědomí Murin s Rybaříkem, za Slavkov neuspěli Cahel s Rubým.