Karlovice - Slavkov 0:4

25.03.2017 15:00

Karlovice - Slavkov 0:4 (0:2)

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Klement (32´ Cahel), Marek, Hruška – Borunský, Král, Nevlud (85´ Baláž), Schneider – Grajciar (56´ Lazecký), Dietrich

 

    Slavkov potvrdil v Karlovicích roli hlavního postupového aspiranta. Domácí během zimy přišli o největší opory, což se hodně podepsalo na jejich výkonu. Navíc se nemohli spolehnout na gólmana Beleje, který kupil chybu za chybou. Poprvé inkasoval v 11´, když napadající Schneider donutil k hrubce Matějíčka a tečovaná střela Dietricha se zabrzdila až v síti – 0:1. O pět minut později ostře centroval do vápna Schneider a Belej si balon k překvapení všech srazil do vlastní klece – 0:2. Další nebezpečnou příležitost Slavkova si vypracoval Hruška, ale hosté znovu slavili až ve 33´. Král vyrýsoval perfektní kolmici na Cahla, Karlovicím nesklapla ofsajdová past a hostující útočník zachoval chladnou hlavu – 0:3. Střídající Cahel byl přitom na trávníku teprve pár vteřin. Čtvrtý hřebíček do domácí rakve chtěli zatlouct Nevlud se Schneiderem, jenže Belej si tentokrát připsal výborný zákrok.

            Ve druhém dějství se ovšem favorit přizpůsobil bezduché nakopávané soupeře. Výčet zajímavých momentů sice otevřel slavkovský Nevlud, ale pak už přešla aktivita spíše na kopačky Karlovic. Za ušima se opakovaně drbal Laníček, plachtící centr Bačovského přistál na břevně a krásný trestňák Raiskupa skvěle vyškrábl ze šibenice brankář Machel. Paradoxně tedy udeřilo na odvrácené straně fotbalové šachovnice. V poslední minutě uvolnil Schneider efektní patičkou Krále, který uviděl uvnitř šestnáctky nikým nehlídaného Cahla a ten předvedl učebnicovou rybičku – 0:4.