Výsledek 13. kola

04.11.2012 14:30

Neděle Krnov - Slavkov (tráva - UT) 2:1 (1:0)

Slavkovu v Krnově škodili rozhodčí

Fotbalisté Slavkova jeli na půdu Krnova s myšlenkami na remízu, jenže po většinu utkání bojovali nejen s kvalitním soupeřem, ale také s nepřízní sudích, kteří viditelně stranili domácím. Loňský účastník divize sice tahal za delší provaz, ale v závěru se obával o vedení, i když hosté bojovali v pouhých devíti lidech.

Hlavní rozhodčí Jahoda od úvodních minut tlačil Krnov dopředu spoustou standardních situací, takže si Slavkovští připadali podobně jako SFC Opava nedávno v Čáslavi. První příležitost domácích spálil Šupák po rohu Mitury. Vzápětí nebezpečně zakončoval samotný Mitura, aby pak hostující gólman Machel perfektně vytáhl kroucený pokus Ondry. Strážce hostující svatyně se potom vyznamenal i při další tutovce Šupáka. Nováček krajského přeboru se poprvé osmělil až ve 34. minutě. Hanák šikovně vysunul Nevluda, ale ten si vylámal zuby na brankáři Petrovi. Pozornost tribun si dále vyžádala šance Šupáka a trestňák Mitury, který Machel vyškrábl nad břevno. Z následného rohu ovšem Mitura zaskočil Machela, když balon parádně poslal do vzdálenější šibenice – 1:0. Gól do šatny ze 44. minuty udělal Slavkovu čáru přes rozpočet. Další komplikace se vynořila tři minuty po přestávce. Po běžném souboji vyfasoval Hanák druhou žlutou kartu a Krnov dostal výhodu přesilovky. Tu zúročil okamžitě. Kaštovský poslal do uličky Hudského, který vměstnal balon přesně ke vzdálenější tyči – 2:0. Domácí měli samozřejmě herní převahu, jenže loženky Hudského, Ondry anebo smolaře Šupáka za záda spolehlivého Machela nepronikly. Slavkov čekal na rychlé brejky. Po kolmici Krále pelášil sám na Petra hostující express Nevlud, ale polaskal pouze boční síť. Závěr zápasu však přinesl nečekané drama. Sólo Krále zabrzdili domácí jen za cenu faulu a Rohovský proměnil penaltu. To už Slavkovští hráli delší dobu o devíti, protože Grajciar opustil trávník s otřesem mozku. Přes enormní úsilí se už hostům bohužel nepovedlo vyrovnat. „Z obou stran nešlo o nic extra. Domácí měli sice od začátku navrch, ale jinak byla hra strašně rozkouskovaná. Rozhodčí často přerušoval a hlavně proti nám pískal spoustu standardek. Po jedné z nich jsme inkasovali. Škoda, že jsme do poločasu nevydrželi s nulou. Začátek druhé půle byl ještě horší. Nejprve nám vyloučili Hanáka a pak jsme navíc obdrželi další branku. V závěru jsme snížili a mohli jsme i remizovat, ale to už bychom zřejmě chtěli moc,“ sdělil slavkovský lodivod Tomáš Onderka.

Branky: 44. Mitura, 49. Hudský – 90. Rohovský z pen.

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Cahel, Poledník, Klement (46. Kovalčík) – Dietrich (60. Rohovský), Král, Hanák, Borunský – Malček (55. Grajciar), Nevlud. Trenér: Tomáš Onderka. (obl)