Výsledek 14. kola

11.11.2012 14:00

Neděle Slavkov - Heřmanice (tráva) 1:4 (0:0)

Slavkov položila penalta

Fotbalisté Slavkova dostali před vlastními fanoušky další výprask. V letošní sezoně už je vyškolila mužstva Háje ve Slezsku a Dolního Benešova, ke kterým se teď přidaly Heřmanice. Během prvního poločasu šlo přitom o vyrovnanou bitvu, jenže po přestávce domácí nepochopitelně odpadli.

foto1Úvodní pětačtyřicetiminutovka zůstala zvysoka za očekáváním. Na těžkém terénu byla k vidění spousta nepřesností. Diváky roztleskala pouze utěšená rána domácího Poledníka, kterou stejně fantasticky vyškrábl gólman Šráček. Hosté odpověděli nepřesnou střelou Strojka a zejména tutovkou kapitána Strakoše. Toho naštěstí v klíčovém momentu neposlechl balon. Heřmanice se nechtěly s remízou spokojit, takže do druhé půle vlétly jako nezastavitelný tank. Ve 47. minutě se ujaly vedení. Trestňák Varkočka vyrazil brankář Machel před sebe. Poledník trošku zatáhl za dres dobíhajícího Mooce a pískala se penalta, kterou se štěstím proměnil Valouch – 0:1. Za okamžik inkasovali Slavkovští další úder. Po špatném odkopu Machela podnikl..::ImageShack.cz::..i hosté rychlý kontr a Strojek zvýšil na 0:2. Korigovat mohl Malček, ale neuspěl, takže se třepotala síť na opačné straně. Z brejku tentokrát skóroval Valouch. A když po rohu Varkočka zadák Klement nechtěně namazal Strojkovi, tak už byli domácí zralí na ručník – 0:4. Malček navíc za kritiku sudího vyfasoval červenou kartu. Až poté se Slavkovští probudili. Roh Dietricha využil hlavičkující Kovalčík – 1:4. Příležitosti Krále, Poledníka anebo Nevluda potom zpacifikoval výborný Šráček. „První poločas nepřinesl moc kvalitní fotbal. Na obou stranách byla vidět spousta nepřesností. Se soupeřem jsme sice dokázali držet krok, ale jen do poločasu. Po vlastních chybách jsme inkasovali čtyři branky. Nepochopím ani to zbytečné vyloučení,“ kroutil hlavou slavkovský kormidelník Tomáš Onderka.

Branky: 75. Kovalčík – 47. z pen. a 59. Valouch, 50. a 65. Strojek.

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Poledník, Cahel (65. Kovalčík), Klement – Borunský, Král, Dietrich, Rohovský (82. Kubín) – Nevlud, Malček. Trenér: Tomáš Onderka. (obl)