Výsledek 15.kola

18.11.2012 13:30

Neděle  Slavkov - Frýdlant n. O. (tráva) 0:1 (0:1)

Slavkov opět selhal

Fotbalisté Slavkova utrpěli o víkendu další porážku, takže je čeká hodně perné jaro. Po debaklu od Heřmanic sice výrazně zlepšili herní projev, jenže směrem dopředu byli značně bezzubí. S výjimkou standardních situací skoro nic nepředvedli. Hostům tedy stačila trefa Lišky ze 7. minuty. foto1

Frýdlantu se povedl začátek utkání. Trestňák Březiny ještě stačil gólman Machel zlikvidovat. Vzápětí se ovšem kopal Papřok roh, míč se odrazil k trestuhodně nehlídanému Liškovi a ten nekompromisně napnul síť – 0:1. Domácí se snažili oplatit stejnou mincí. Rohový kop Krále propadl k volnému Hanákovi, který však hlavičkoval vedle. Stejnou standardní situaci potom zahrával Hruška, Rohovský vracel balon do ohně, ale Nevlud nesrovnal mířidla. Hosté zazlobili průnikem Ursiniho a dělovkou Mandičáka. Druhou půli otevřel pohotový pokus slavkovského Dietricha. V 66. minutě mohli jít Frýdlantští do desíti, jenže sudí Osička ocenil brutální zákrok Ursiniho na Obludníka pouze žlutou kartou. Domácí ekipa s přibývajícími minutami začala riskovat. Vzadu hrála pouze na tři beky, takže hostům se otevíral prostor pro smrtící kontry. Nejprve si Fajčák naběhl na centr Papřoka, ale z vynikající pozice zakončoval kousek vedle. Za okamžik Papřok sobecky volil střelu místo přihrávky na dva úplně osamocené spoluhráče. Po stříleném centru Žáčka potom neuspěl ani Velička. Hostům se to mohlo vymstít v nastaveném čase. foto2Nádherný přímák Krále našel ve vápně Hanáka, který bohužel hlavičkoval o chloupek vedle. A když bodlo Obludníka vykopli z brankové čáry, tak se domácí rozloučili s podzimem další porážkou. „Je to škoda, protože jsme hráli lépe než minule. Tentokrát jsme však nechytili začátek prvního poločasu. Po vlastní chybě a nedůrazu jsme inkasovali při standardní situaci. Jinak to bylo celkem vyrovnané bez nějakých větších šancí. Ve druhé půli jsme měli více ze hry. Trošku jsme tlačili a přišly i nějaké šance ze standardek. Zkoušeli jsme se dostat do šestnáctky hlavně dlouhými nákopy. Hosté si pak vytvořili pár příležitostí z brejků.

 

Branka: 7. Liška.

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Cumel, Poledník (24. Rohovský), Hanák – Klement, Král, Hruška, Dietrich – Nevlud, Kovalčík. Trenér: Tomáš Onderka. (obl)     

foto3