Otice - Slavkov - 1:2

14.08.2016 17:00

Otice - Slavkov - 1:2 (0:2)

Sestava Slavkova: Machel - Marek (76´ Kubín), Klement, Obludník, Hruška - Schneider, Král, Borunský, Gloga - Dietrich (87´ Cahel), Nevlud (66´ Pavelek)

    Prestižní derby mezi otickými „Zelaři“ a slavkovskými „Metlaři“ nabídlo zápas dvou rozdílných poločasů. V úvodní pětačtyřicetiminutovce dominovali favorizovaní hosté. Dlouholetého účastníka I. A třídy povzbudila hned 4. minuta. Přes Borunského a Schneidera putoval balon k Nevludovi a ten svou parádní dělovku otřel o tyčku – 0:1. Náskok Slavkova pak mohl zdvojnásobit Dietrich, který uháněl sám na gólmana Weisse, ale domácí zadáci vykopli míč z brankové čáry a dorážka Nevluda přistála na tyčce. Svěřenci trenéra Onderky se tedy podruhé radovali až ve 30. minutě. Borunský převzal balon od Krále, nijak se nerozpakoval a nádhernou ranou z třiceti metrů překonal Weisse – 0:2. Těsně před přestávkou mohlo být definitivně vymalováno. Po pěkném slalomu Obludníka sice Dietrich obelstil Weisse, jenže z úhlu pouze orazítkoval brankovou konstrukci.

    Ve druhé půli však nastal obrat o sto osmdesát stupňů. Hosté viditelně polevili, takže se ocitli pod nečekaným tlakem soupeře. Za Otice hrozili hlavně Kostera, Váleček, Hopp a Sznapka. Domácí ovšem stačili pouze snížit, když se po faulu Klementa na Hoppa pískala penalta. Hopp sice ztroskotal na gólmanovi Machelovi, ale dobíhající Sznapka už se nemýlil – 1:2. Závěr utkání si však Slavkov již pohlídal a tak mohl slavit první tři body v novém roce.