Píšť - Slavkov 3:2 (3:1)

31.08.2014 17:00

Píšť - Slavkov 3:2 (3:1)

Sestava Slavkova: Holuša - Obludník (80. Marek) , Malček, Hanák, Kubín - Hruška, Král, Schneider, Kovalčík, - Peška (45. Nevlud) Grajciar (60. Pavelek)

        V zápase mezi Píští a Slavkovem nebyla o dramatické momenty nouze. Hosté byli zřejmě myšlenkami ještě v autobuse, když v 7. minutě Petr orazítkoval tyčku a Kulig dorazil míč do sítě – 1:0. Slavkovští mohli okamžitě odpovědět, jenže Král se Schneiderem nechali pouze vyniknout brankáře Grosse. Píšti naopak spadlo do hostující klece prakticky vše, do čeho kopla. V 17. minutě zakroutil Kulig roh na zadní tyč, Zug vrátil balon do ohně a Patrik Moric dostal na malém vápně trestuhodně moc prostoru – 2:0. Na opačné straně Hruška skvěle uvolnil Obludníka, ale ani on pozorného Grosse nepřekonal. Další šok zažili Slavkovští ve 27. minutě. Zákrok Malčeka na Klíště posoudila sudí Dytková jako nedovolený a Kulig z přísné penalty zvýšil již na 3:0. Hosté reagovali nepřesnými pokusy Grajciara a Pešky, jenže střelecké prokletí zlomili až ve 41. minutě. Trestňák Hrušky prodloužil za sebe Hanák a důrazný Kubín přetlačil Grosse – 3:1.

        Ve druhé půli Slavkovští mačkali svého soupeře jako citron. Nejprve znovu neuspěl Grajciar a příliš vysoko mířil rovněž Hanák. Až v 65. minutě si Obludník vychutnal svého strážce a Pavelek uklidil míč do domácí klece – 3:2.  Hosté vsadili vše na útočnou kartu, za což mohli pykat. Stojka s Klíštěm ovšem ještě nechali Slavkov dýchat. Napínavá podívaná vrcholila v 81. minutě. Stoprocentní příležitost Pavelka zhatil Gross pouze za cenu faulu, takže se pískala další pentle. Malček však provedl pokutový kop snad nejhůře, jak mohl, když našel pouze rukavice připraveného Grosse. V samotném závěru ještě brankář Holuša zneškodnil tutovku Rzidkého, ale Píšti to vůbec nevadilo, protože slavila důležité vítězství.