Polanka – Slavkov 3:2 (2:1)

12.05.2013 16:30

Foto1Slavkov si nezasloužil prohrát

Fotbalisté Slavkova si po středečním propadáku v Háji mírně vylepšili náladu. Na hřišti Polanky podali srdnatý výkon a při troše štěstí mohli urvat bod. V nesmírně ofenzivním zápase byli domácím naprosto vyrovnaným soupeřem, jenže s výjimkou Kovalčíka se jim lepila smůla na kopačky.

 

Nedělní utkání rozjeli hosté na podtrženou jedničku. V 15. minutě odcentroval Bahr na Rohovského, který ještě brankáře Řehulku nepřekonal, ale důrazný Kovalčík dotlačil balon do sítě – 0:1. Stejný borec mohl přidat i druhou trefu, jenže tentokrát gólovou výzvu Bahra nevyslyšel, když ho famózně vychytal Řehulka. Polanka se dostala k vyrovnání hodně lacino. Hruška podcenil odražený míč, který Vyležík nekompromisním volejem poslal za záda gólmana Machela – 1:1. Pětiminutovka hrůzy pro Slavkov pak pokračovala individuální akcí foto2Cirkla. Ten vykoupal dva hostující beky a nádherně vymetl šibenici – 2:1. Ani začátek druhé půle domácím nesedl. Valenčin hledal spoluhráče ve vápně, ale Hanák změnil hlavou směr letu míče a vsítil si ukázkového vlastence – 3:1. Fotbalisty Slavkova to ovšem nepoložilo. V 58. minutě se totiž Kovalčík položil do dalšího parádního centru Bahra a efektními polonůžkami snížil na 3:2. Polanka najednou vypadla z role a vyrovnání viselo ve vzduchu. Nejprve Hanák nevyužil standardku Bahra. Potom Bahr předvedl hezký slalom, ale zamířil vedle. Potom opět zakombinovala dvojice Bahr – Hanák, jenže druhý jmenovaný zažil smolné odpoledne. Domácí čekali na brejky, Cirkl se Švabíkem ovšem při svých nájezdech ztroskotali na připraveném Machelovi. Přesto nemuseli po závěrečném hvizdu smutnit. „Zápas pro nás skončil smolným výsledkem. Jednalo se o velice útočné utkání se šancemi na obou stranách. Sice jsme se ujali vedení, jenže potom jsme dostali dva levné góly. Po vlastní brance to s námi nevypadalo dobře, ale pak jsme se zvedli. foto3Mohli jsme vyrovnat, takže Polanka se strachovala do poslední minuty,“ pravil slavkovský lodivod Tomáš Onderka.

Branky: 30. Vyležík, 34. Cirkl, 50. Hanák vlastní - 15. a 58. Kovalčík.

Sestava Slavkova: Machel – Hanák, Obludník, Malček, Kubín – Bahr, Hruška, Grajciar, Rohovský (66. Klement) – Král – Kovalčík. Trenér: Tomáš Onderka. (obl)Foto4