Slavkov – Český Ťěšín 1:4 (0:2)

19.05.2013 16:00

Šance Slavkova na záchranu jsou opravdu mizivé, takže poslední celek krajského přeboru už může hrát celkem bez zábran. Na domácí fotbalisty bohužel padla těžká psychická deka, takže v převážné většině případů kráčí od porážky k porážce. Proti Českému Těšínu nezvládli závěr prvního poločasu.

            Favorizovaní hosté poprvé zazlobili již v 7. minutě. Slíva obral o míč Bahra, jenže úplně volný Trybulec hlavičkoval vedle. Slavkov nabídl hezkou kombinaci KovalčíkaHruškou, ale Nevlud nedoklouzal na jedovatý centr. Český Těšín udeřil až krátce před přestávkou. Nejprve si Trybulec naskočil na roh Chlebka a brankář Machel se natahoval po balonu marně – 0:1. Další gól do šatny pak vsítil Pryczko, když využil nedorozumění stopera Obludníka a levého zadáka Hanáka0:2.

            Druhá půle už zastihla domácí v lepším světle. Hlavně BorunskýNevludem tropili neplechu, jenže ostrými zase pálili hosté z česko-polského pomezí. Běžela totiž 67. minuta, když Chlebek hezky vysunul Kantora a ten v pádu bodlem poslal míč nechytatelně pod břevno – 0:3. Hosté málem udeřili i počtvrté, Pryczko si však vylámal zuby na Machelovi a dorážející Šlavka polaskal tyčku. Českotěšínští potom polevili, jenže Nevlud snad třikrát zakončoval nad břevno a příležitost Bahra po pasu Krále zneškodnil gólman Klepek. Strážce českotěšínské svatyně ovšem v 85. minutě kapituloval, když při odkopu nastřelil vlastního spoluhráče Staníka – 1:3. Za necelých sto dvacet vteřin ale Trybulec vyzval ke skórování Chlebka a ten pečetil na 1:4. „Škoda toho prvního poločasu, který jsme zbytečně prohráli 0:2. Úvodní gól ještě beru, ale při tom druhém se tam obránci nedomluvili, balon propadl za ně a jejich útočník toho využil. Jinak se s tím ještě dalo něco dělat. Ve druhé půli jsme se snažili korigovat, jenže soupeř přidal další branku a bylo prakticky rozhodnuto. Velké problémy nám dělali jejich vysocí, důrazní a rychlí útočníci,“ poznamenal slavkovský kouč Tomáš Onderka.

 

Sestava: Machel, Klement, Hanák, Obludník, Malček, Bahr, Hruška, Dietrich, Borunský, Nevlud, Kovalčík 

Náhradníci:  Král, Kubín, Grajciar, Rohovský