Slavkov - Kravaře 0:1

06.05.2018 16:30

Slavkov - Kravaře 0:1 (0:0)

Sestava Slavkova: Šupola – Hruška (73´ Slavík), Pechník, Klement, Gloga - Schneider (32´ Lazecký),  Hendrych, Borunský, Nevlud – Cahel, Rubý  

                Fotbalisté Slavkova chtěli odčinit předchozí domácí porážky s Vítkovem a Hlubinou, takže se do soupeře pustili s velkou vervou. Hned v 5. minutě posunul Schneider balon na Rubého, jehož jedovka nadělala hostujícímu gólmanovi Maňákovi značné problémy. Kravaře poprvé zazlobily při standardce Těžkého a nepřesné hlavičce Ference. Na opačné straně vystihl domácí Nevlud špatnou rozehrávku Barcala, ale Cahel pálil zbrkle vedle.

V 18. minutě se Barcal předvedl v mnohem lepším světle, když se vydal na ofenzivní výlet a pohotovou dělovkou prověřil brankáře Šupolu. Akce pokračovala dorážkou Ference, který po efektní zasekávačce o chloupek minul slavkovskou kasu. O chvíli později oslovil Ferenc krásným křížným pasem Hahna a ten vyprášil rukavice pozorného Šupoly. Hosté pokračovali v náporu jenže trestňák Barcala postrádal přesnost. Druhý poločas odstartoval nepřesným pokusem domácího Nevluda. V 53. minutě šli borci ze Slavkova do slibného přečíslení, které vyřešil Cahel nesobeckým pasem na Rubého, ale Skoumal uhasil doutnající požár. Kravaře vyčkávaly na svou příležitost do 70. minuty. Těžký při trestňáku chytře obstřelil zeď a Šupola nestačil zareagovat – 0:1. Hosté samozřejmě ožili, jenže jedovky Ference a Vitáska zlikvidoval Šupola. Domácí se probudili až deset minut před koncem, kdy Maňáka provětral Hendrych. Následoval roh, po němž Gloga posadil centr na hlavu Cahela, ale Maňák opět zakročil. Cahel se dostal do zakončení i po standardní situaci Nevluda, ke smůle Slavkova měl ovšem značně zamlžená mířidla, takže Kravaře těsný náskok udržely až do závěrečného hvizdu.