Velké Hoštice - Slavkov 0:5

01.11.2016 09:56

Velké Hoštice - Slavkov 0:5 (0:3)

Sestava Slavkova: Machel - Marek (46´ Nevlud), Obludník, Klement, Hruška - Schneider, Hendrych, Král, Gloga - Dietrich (88´ Vanya), Cahel (68´ Baláž)

            Fotbalisté Slavkova potvrdili pozici podzimního krále i ve Velkých Hošticích, jimž stejně jako proti Kylešovicím vůbec nefungovala defenziva. Hosté v prvním poločase vsadili na rychlé brejky a ty měly skutečně smrtící účinek. Hned v 10. minutě vyrýsoval Dietrich skvělý pas na Glogu, který obešel gólmana Stříbného a slabší pravačkou zasunul balon do sítě – 0:1. O necelou čtvrthodinku později se vydal kupředu Gloga, Dietrich centroval na zadní tyčku a netradiční hlavičkář Schneider chytrým obloučkem překonal bezmocného Stříbného – 0:2. Velké Hoštice se mohly vrátit do zápasu při rohu Davida, jenže tutovku Janeckého perfektně zneškodnil brankář Machel. U další slibné příležitosti pak Janeckého zradila muška. Borci ze Slavkova se snažili pojistit své vedení při nájezdech GlogyCahlem, ale potřetí se radovali až pět minut před přestávkou. Přes Marka, Schneidera a Glogu se dostal k míči Hruška a uviděl v šestnáctce nikým nepokrytého Cahla, který razantní hlavičkou vymetl šibenici – 0:3.

            Domácí živili teoretické naděje pouze do 59. minuty. Po dlouhém nákopu Klementa si zřejmě Cahel pomohl útočným faulem a při následném sólu se nemýlil Dietrich 0:4. O pět minut později už Velkohoštičtí propadali totálně beznaději. Klement odpálil balon nazdařbůh dopředu, domácí zadáci nepochopitelně nereagovali, čehož využil Schneider a naservíroval míč na zlatém podnose Cahlovi – 0:5. Za hosty poté v dobrých šancích selhali Dietrich, Nevlud či Hendrych, ve velkohoštickém dresu zpytovali svědomí David s Vitáskem.